Mobile menu

Dünya Yaş Grupları’nda Son Dört Tur

webAntalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenmekte olan 2009 Dünya Yaş Grupları Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor. Limra Otel, 1324 satranç sporcusu ile antrenör, idareci, medya temsilcisi ve velilerden oluşan bin civarında katılımcıyla birlikte toplamda 2400 katılımcıyı misafir ediyor. Boş günün ardından yapılan yedinci turun sonunda günün önemli sonuçları ve sıralamaları şu şekilde;

 

8 yaş genel kategori: İranlı sporcu Aryan Gholami, yine kendisi gibi 5,5 puanlı Avustralyalı rakibi  Anton Smirnov ile mücadelesinden galip ayrılarak 6,5 puan ile tek başına lider. Gholami’yi bu yaş kategorisinin sürpriz isimlerinden, şampiyonaya 119. sırada başlayan Amerikalı Tanuj Vasudeva 6, 0 puan ile izliyor. Yine Çin’den Shi Yuan Zhao ve Kazakistan’dan Ramazan Zhalmakhanov yine 6 puan ile üç ve dördüncü sıraları paylaşıyorlar. 8 yaş kızlar kategorisinde ilk iki masa maçları beraberlikle sonuçlanınca Çinli oyuncu Ruotong CHU 6,5 puan ile bir sonraki tura yalnızca yarım puan kayıpla giriyor. İkinci sırada 6 puan ile Amerikalı Samritha Palakollu, üçüncü sırada ise Vietnam’dan Vu Linh Chi Pham bulunuyor.

 

IMG_7647

 

Amerika Takımı Antrenörü GM John Fedorowicz analiz yaparken

10 yaş genel kategori: Birinci masadaki maçlar berabere bitince, ikinci masada siyahlarla kazanan Ermeni oyuncu Mikayel Mkrtchyan 6,5 puan ile birinci sıraya yerleşmiş oldu. İkinci ve üçüncü sırada ise Çinli oyuncular Jinshi BAI ve Jialun XU yer alıyorlar. Kızlarda şampiyonanın başından beri fire vermeyen Azeri oyuncu  Gunay Mammadzada bu turda da Rus rakibi Irina Drogovoz’u yendi ve 7’de 7 skorla tek başına lider. Hintli rakibinden bir puan alan Gürcü oyuncu Tea Choladze 6 puan ile ikinci, Rus Irina Drogovoz ise üçüncü durumda.

hakemler

 

Şampiyona Hakemleri


12 yaş genel kategori:  5,5 puanlı iki oyuncu Suri Vaibhav ve Mikhail Al Antipov maçının galibi Rus Antipov oldu. Siyahlarla kazandığı bu parti ile Antipov 6,5 puanla birinci sırada. FM Tuan Minh Tran, Richard Wang ve Jarod M Pamatmat 6 puan ile iki, üç ve dördüncü sıraları paylaşıyorlar. Kızlar kategorisinde 6 puanı paylaşan dört sporcu, 5,5 puanlı beş sporcu yer alıyor. Sekizinci tur maçlarının bu eşitlikleri bozması bekleniyor.

 

IMG_7479IMG_7519

 

IMG_7518

 

Peki şimdi ne olacak?

 

14 yaş genel kategori: Perulu IM Jorge Cori Avusturalyalı rakibi Yi Yuan’a karşı kazanarak 6,5 puanla birinci sırada yer alıyor. Cori’yi 6 puan ile Ermeni oyuncu Hovhannes Gabuzyan takip ediyor. 5,5 puana sahip yedi sporcu ise bir sonraki turda üst masa mücadelesi verecekler. Kızlar kategorisinde yarışan İsrailli WFM Marsel Efroimski puan hanesine bir puan daha ekledi ve 6,5 puan ile birinci sıraya yerleşti. Gürcü oyuncu Ana Kuchava 6 puanla ikinci, WCM Dinara Saduakassova 5,5 puanla üçüncü durumda.

 

IMG_7578IMG_7586


 

16 yaş genel kategori: IM Santosh Gujrathi Vidit ve IM S P Sethuraman 6 puanla birinci ve ikinci sıraları paylaşırken, 5,5 puanlı beş sporcu ilk sıralar için mücadele edecekler. Kızlar kategorisinin seri başı Perulu WIM T Deysi Cori 6,5 puan ile liderliğini sürdürürken, Hollandalı WIM Lisa Schut 6 puanla ikinci, Gürcü WIM Meri Arabidze 5,5 puanla üçüncü sırada yer alıyorlar.

 

IMG_7526

 

Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal şampiyonayı ziyaret etti

 

18 yaş genel kategori: İspanyol GM Lopez Ivan Salgado ve Polonyalı IM Kacper Piorun 6 puanla bir ve ikinci sıraları paylaşırken, üç ve dördüncü sıralarda 5,5 puanla Maxim Matlakov ve Baskaran Adhiban yer alıyorlar. Kızlarda seri başı Anastasia Savina bugün ilk yarım puanını Rus Olga Girya’ya vererek 6,5 puanla liderliğini korurken, WIM Kübra Öztürk bugünkü maçını kazanarak 6 puanla ikinci sırada yer alıyor. WGM Olga Girya, Ekaterini Pavlidou ve WGM Sopiko Guramishvili ise üç, dört ve beşinci sıraları paylaşıyorlar.

 

IMG_7544

 

Küçük Spassky

 

IMG_7623

Turnuva salonu ev kadar rahat

 

Copy_of_tri

 

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş de buradaydı