Mobile menu

Avrupa Takımlar Şampiyonası Tamamlandı

121 – 31 Ekim 2009  tarihlerinde Sırbistan Novi Sad'da oynanan Avrupa Takımlar Şampiyonası’nı genel kategoride Azerbaycan, bayanlarda ise Rusya kazandı. Turnuva ile ilgili tüm bilgilere www.chess-results.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Genç sporcumuz Burak Fırat 6 turda 4.5 puan aldı. 2588 performans ile oynayan Burak Fırat, %75 ile 5. masalarda 3.’lük madalyası kazandı.


Milli Takımlarımız başlangıç sıralarına yakın bir performansla oynadılar.  Kafilemiz 31 Ekim Cumartesi günü yurda döndü. Barış Esen, Mert Erdoğdu ve Umut Atakişi Novi Sad’da kalarak Turbo GM turnuvalarında yer alıyorlar. Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda ayrıca IA Güran Ünal da hakem olarak görev aldı.



Barış Esen, son üç turda 3 GM ile yaptığı karşılaşmaların birisini dahi kazanması halinde GM normu alabilecekken, tüm gayretine rağmen tamamında berabere kaldı.

 

2

Kafilemiz, ödül töreni öncesinde toplu halde görülüyor. Ortada, Avrupa Takımlar Şampiyonası Kafile Başkanı Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Nadir Yapsakaloğlu görülüyor.

 


3

Burak Fırat ödül töreninde 3.’lük madalyasıyla görülüyor.



4

Nadir Yapsakaloğlu ve Kuvay Sanlı, aynı tarihlerde Novi Sad’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ile görüştüler. Resimde sağ başta Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç görülüyor.

Â