Mobile menu

Şampiyonlar Köşkte! 29 Ekim 2009

29_10_2009_resepsiyon_tMinik Şampiyonlarımız 29 Ekim 2009 günü, saat 14:00'te verilen resepsiyonda Çankaya Köşkündeydi.

29 Ekim 2009 günü, Türk Satrancı için anlamlı bir gündü. 8 yaş Avrupa Şampiyonu Ece Alkım Erece, Avrupa İkincisi Çiğdem Onur, Avrupa üçüncüsü Bora Bölükbaşı, 9 yaş Dünya İkincisi Denizcan Temizkan, 13 yaş Dünya ikincisi Diyap Büyükaşık, Federasyon Başkanı Ali Nihat Yazıcı; Cumhurbaşkanlığı Köşkünde saat 14:00'da verilen resepsiyonda Cumhurbaşkanımıız Sayın Abdullah Gül tarafından kabul edildiler.

Saat 13:45'te köşkün 1 numaralı kapısından giriş yapan kafilemiz, diğer konuklarla birlikte bekleme salonuna geçtiler. Minik şampiyonlarımıza gösterilen yoğun beğeni ve ilgi bekleme salonunda başladı. Önce Devlet Bakanı Sayın Faruk Çağlayan sporcularımızın yanına gelip tek tek hatırlarını sordu. Sayın Bakanın, 'benle kim oynayacak?' sorusuna, grubun en genç delikanlısı Bora Bölükbaşı, 'ben oynarım!!' şeklinde yanıt verdi. Bora ilerleyen dakikalarda bir çok milletvekili ve bakandan öğretmenleri olma konusunda teklif aldı!

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ün sporcularımıza gösterdiği ilgi ve sevginin arkasında, Devletimizin ve Genel Müdürlüğün son yıllarda satranca verdiği önemli desteğin gururu ve onuru da kuşkusuz büyük yer tutmaktaydı. Bekleme salonunda satrançla birlikte diğer sporlarda şanlı bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandıran diğer sporlardaki şampiyonlarımız da yer almaktaydı.

'Sizle Armutlu'da karşılaştık! Birlikte çektirdiğimiz resmimiz de var evde!'

Resepsiyon kabulü başlamadan az önce, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Salona girdi. Tüm sporcuların elini sıkıp tek tek konuşan Başbakan Erdoğan minik şampiyonlarımızı görünce yüzünde mutluluk ve gurur dolu bir gülümseme belirdi. Başbakan ilk olarak Ece Alkım Erece'nin alnından öptü. Sporcularımızı tek tek öpen Başbakan Erdoğan sonra, Ece Alkım Erece'ye, belleğinin kuvvetli olmasıyla herkesi hayrete düşen bir şekilde 'Senle daha önce karşılaştık mı?' diye sordu. Ece Alkım da 'Sizle Armutlu'da karşılaştık, Birlikte çektirdiğimiz resim de var evde' dedi.

Bekleme salonuna gelen Cumhuriyetimizin yöneticilerinin, neredeyse tümü sporcularımıza yoğun ilgi gösterdi. Bunlardan birisi de Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı ve 2012 Dünya Satranç Olimpiyatlarını almamızda eşsiz destek veren Murat Başesgioğlu''ydu. Sayın milletvekili ve eski bakan sporcularımızı tek tek öperek hasret giderdi.

Ardından delegasyonumuz tek sıra olarak bekleme salonuna girdi.

Salona ilk olarak Federasyon Başkanı Ali Nihat Yazıcı girdi. Cumhurbaşkanımızın elini sıktıktan sonra, sporcularımız salona girdiler. O anda Cumhurbaşkanımızın yüzünde büyük bir gurur ve tebessüm belirdi.

29_10_2009_resepsiyon

Size Cumhurbaşkanlığı Websitesinden aldığımız iki fotoğraf ile o anı anlatalım.

Cumhurbaşkanı: 'oooo gelin bakalım! Ne mutlu sizi görmek' dedi. '

Sporcularımız yaklaştılar ve kızlar Cumhurbaşkanımızın elini sıktıktan sonra kendisine 'Bayramınız ve doğum gününüz kutlu olsun!' dediler.

Cumhurbaşkanımız gazetecilere dönerek, 'Bakın benim doğum günüm olduğunu biliyorlar' dedi.

Yazıcı, 'Sayın Cumhurbaşkanım, sadece bu yıl madalya alan sporcularımız' şeklinde çocuklarımızı takdim ettikten sonra hangi ilden ve hangi kategoride şampiyon oldukları konusunda Makama bilgi verdi.

Cumhurbaşkanımız, 'Büyükler de Sırbistan'da yarışıyor değil mi?' diye sordu.

Cumhurbaşkanımız'ın son Sırbistan ziyaretinde, Novi Sad'ta devam eden Avrupa Takım Şampiyonasında millli takımlarımızın yarıştığı hususunda bilgilendirildiği de öğrenilmiş oldu.

Ardından Cumhurbaşkanımız ve delegasyonumuz birlikte fotoğraf çektirdiler.

29_10_2009_resepsiyon_2
Soldan sağa: Ali Nihat Yazıcı, Denizcan Temizkan, Diyap Büyükaşık, Bora Bölükbaşı, Çiğdem Onur, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ece Alkım Erece.

Resepsiyon Salonu:

Sporcularımız resepsiyon salonunda da, diğer konukların ilgi odağıı oldular. Bakanlar, milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi Başkanı sporcularımıza ilgi gösterdi.

Kızlarımız bıcır bıcırdı kelimenin tam anlamıyla. Kızlardan birisi, askerleri görünce, 'Burda en büyük asker kim?' diye sordu.

Bunun üzerine, Federasyon Başkanımız Yazıcı, sporcularımızı, Genel Kurmay Başkanımız Orgeneral İlker Başbuğ'un yanına götürdü. Sayın Başbuğ, sporcularımızı görünce inanılmaz mutlu oldu. Tek tek adlarını, illerini başarılarını sordu. Genel Kurmay Başkanımız sporcularımıza 'siz ne zaman satranç öğrendiniz de, bu yaşta Avrupa Şampiyonu, Dünya ikincisi oldunuz?' şeklinde takdirlerini iletti. Sayın Başbuğ, Federasyon Başkanımıza, Türk Silahlı Kuvvetlerinde Satrancın öncelikli spor olduğunu, bu konuda talimat verdiğini ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da altını çizerek vurguladı.

Sporcularımız saat 15:00 sıralarında, resepsiyondan ayrılarak ailelerinin yanına döndüler. Ardından Anıtkabiri ziyaret eden şampiyonlarımız, gece illerine geri döndüler.

Türk Satrancına bu gurur gününü yaşatan sporcularımızı tebrik ediyoruz.

Akıllarına sağlık!

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!