Mobile menu

Akhisar Hazır!


akhisar_protokol6Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Federasyon Başkanı Ali Nihat Yazıcı ve Disiplin Kurulu Başkanı H. Vehbi Başaran’ın katıldığı, Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı basın toplantısı 05 Eylül 2009 Cumartesi 15:00’de Aksihar Belediye Başkanlığı’nda yapıldı.


Manisa ve Akhisar protokolü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Manisa milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşen protokol törenine katılım büyüktü.

Akhisar, Çocuk Olimpiyatlarına herşeyiyle hazır olduğunu gösterdi. Şehrin her yerinde turnuvanın broşürleri, afişleri asılmış durumda. Akhisar'da Gölet tesislerinde yapılacak olan Dünya Şampiyonası yine mükemmel bir orgaanizasyon olacağa benziyor.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Protokol Töreninde yaptığı konuşmada, Dünya Şampiyonasının başlayacağı anı sabırsızlıkla beklediklerini, Akhisar'da Satranca olan yatırımlarının devam edeceğini belirterek, emeği geçen tüm sponsorlara, Dünya Şampiyonasının Akhisar'a verilmesinde büyük katkıları olan Türkiye Satranç Federasyonu adına Başkanı Ali Nihat YAZICI'ya ve özellikle Disiplin Kurulu Başkanı Vehbi Başaran'a teşekkürlerini iletti.

TSF Başkanı Yazıcıı, konuşmasında, ülkeizin en büyük spor federasyonlarından birisi olarak Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatına hazır olduklarını, Şampiyonanın Akhisar'da yapılması belirlendikten sonra en kolay organizasyonlardan biri olacağına emin olduklarını belirterek, 'Akhisar satrancın önemli şehirlerinden birisi, Böyle bir Vali, Böyle bir Belediye Başkanı, Böyle bir Kaymakam varken, bu hemşehrilerle herşeyi rahatça yapabileceğimize emindik' dedi. Yazıcı, Şampiyonanın yapılmasında madddi katkı koyan tüm sponsorlara da şükranlarını iletti. Dünya Şampiyonasının protokol törenine katılarak hem Akhisarı hem de Türk Satrancını onurlandıran Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a da satranç adına şükranlarını belirtti.


turnuva_logo

5 Eylül 2009'dan Fotoğraflar

Akhisar_protokol_10
Akhisar Belediyesi Meclis Salonu tıklım tıklım doluydu.

Akhisar_protokol_9
Protokol Törenine katılarak imza atan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuşmasını yaparken.
Soldan sağa: Manisa Milletvekli Mehmet Çerçi, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Bülent Arın, Ali Nihat Yazıcı, Manisa Milletvekili Recai Berber, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı.

akhisar_protokol4
Belediye Başkanı Salih Hızlı protokolü imzalıyor.


akhisar_protokol5
Yazıcı Protokolü imzalarken

akhisar_protokol6
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç Protokolü imzalıyor.

akhisar_protokol3
Bakan bey Protokol Töreninden sonra Akhisar'lı yetenekli satranç sporcularıyla fotoğraf çektirdi.


akhisar_protokol7
Akhisar Belediyesi önünde protokol beklerken: Sol başta Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Disiplin Kurulu Başkanı Halil Vehbi Başaran, Yazıcı ve sağ başta Belediye Başkanı Salih Hızlı

akhisar_protokol2
Akhisar Belediye Spor Salonunda bulunan Satranç Merkezinde Yazıcı, Protokol töreninden önce Akhisarlı genç sporcularla yıldırım maçı oynadı. 7 sporcuya karşı maçları 7-0 kazanan Yazıcı bunun tekrarının zor olacağını da, çocukların ne kadar hızlı geliştiğini iyi bildiğini belirterek vurguladı.

Fotoğraflar: Haldun Akyüz ve Erol Keyvan tarafından çekildi