Mobile menu

Gaziantep

g30 Temmuz 2009 tarihinde, Asbaşkan Kuvay Sanlı, Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Remzi Ekinci, TSF Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kıvanç Güngör ve Gaziantep İl Temsilcimiz Mehmet Fatih Özdöver, Gaziantep’te satrancın gelişimi için bir araya geldiler.


TSF heyeti önce, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sayın İbrahim Fuat Özçörekçi ile görüştü. Görüşmede, Prof. Dr. Kıvanç Güngör’le daha önceden mutabık oldukları konular, Genel Sekreter Yardımcıları Sayın İbrahim Evrim ve Sayın Settar Çanlıoğlu’nun da katılımlarıyla detaylı değerlendirildi.

 

TSF heyeti, Genel Sekreterlik görüşmesinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Asım Güzelbey’i makamında ziyaret etti. Başkan Güzelbey, Belediye imkanlarıyla Gaziantep İli’nde satrancın yaygınlaşması ve ilerlemesi için çalışacaklarını ifade ettiler.

 

Belediye Başkanlığı sonrasında, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Mehmet Yavuz Coşkun ziyaret edildi. Kendileri de bir satranç sporcusu olan Rektör Coşkun’a Gaziantep için düşünülen projeler aktarıldı. Rektörümüz, üniversite olarak satrancın yanında olacaklarını ifade ettiler.

 

 TSF ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin satrancın bir kitle uğraşı olmasının topluma kazandıracakları konusunda mutabık kaldıkları görüşmede, yakın zamanda imzalanacak protokol için öne çıkan konular aşağıdaki gibidir:

 

. ‘Çocuk dostu kent’ olmak amacında projeler geliştirmiş ve uygulamaya koymuş olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, TSF’nin katkılarıyla proje konuları içerisinde satranca da yer verecektir.

. Şehrin merkez bölgesi dışında, dar gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı yerlerdeki çocuklarımıza yönelik geliştirilen çalışmalar kapsamında, ücretsi satranç kursları açılacaktır.

. TSF’nin AYGEG ile yürüttüğü ileri seviye eğitim çalışmalarına, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çatısı altında başlanacaktır.

. Ulusal ve uluslararası düzeyde büyük çaplı bir turnuva şehre kazandırılacaktır. Bunun yanında belli hedeflere yönelik turnuvalar da düzenlenecektir.

. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi satranç eğitimlerinde yetişen çocuklarımızın takım arkadaşlığı anlamında bir araya gelmelerini sağlayabilecek ve sportif bir mücadele zemini de yaratabilmek amacıyla bir satranç takımı kuracaktır.

. Tüm bu çalışmaları taçlandırmak ve yaygınlaşma - motivasyon amacıyla önemli bir uluslar arası turnuvanın 2012 yılına kadar Gaziantep İli’nde gerçekleştirilebilmesi için çalışılması kararı alınmıştır.

 

1

TSF Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kıvanç Güngör, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Remzi Ekinci ve Kuvay Sanlı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri  İbrahim Fuat Özçörekçi ve Genel Sekreter Yardımcısı  Settar Çanlıoğlu görülüyor.

 

2

Prof. Dr. Kıvanç Güngör, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Kuvay Sanlı ve Fatih Remzi Ekinci

 

3

Rektör Prof. Dr.  Mehmet Yavuz Coşkun, Asbaşkan Kuvay Sanlı ve Y.K. Üyemiz Fatih Remzi Ekinci

 

 

4

Prof. Dr. Kıvanç Göngör, Rektör Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun ve Kuvay Sanlı

 

 

5

Federasyon Başkanımız Ali Nihat Yazıcı tarafından geçmiş ziyaretinde hediye edilen satranç masasında, Kuvay Sanlı ve Prof Dr. Mehmet Yavuz Coşkun karşılaştılar.