Mobile menu

16 Yaş Altı Olimpiyatları Sona Erdi Hindistan Şampiyon Oldu, Türkiye'den İki Masa Derecesi Geldi

picture_300.jpg
Dünya 16 Yaş Satranç Olimpiyatları'nda İngiltere'yi 3,5-0,5 yenen Hindistan 28,5 puanla Rusya'ya yetişti ve eşitlik bozmayla altın madalyanın sahibi oldu. Filipinler ise 27 puanla üçüncü olurken , üçüncü masada 5/6 performansla Demre Kerigen ikinci olurken, dördüncü masada Türkiye-Mersin'den Diyap Büyükaşık ve Türkiye-A'dan Oğulcan Kanmazalp üçüncülüğü paylaştılar. Olimpiyat, ödül töreninin ardından sonra erdi. Detaylar aşağıda yer almaktadır.

Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları'nın kapanış göreni hava muhafefeti nedeniyle açık havada yapılamadı; fakat sıcaklığından hiçbir şey kaybetmeyen ve Mersin Vali Yardımcısı Sn.Ahmet Büyükçelik,   Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sn. Erol Ertan , Mersin GSİM Sn.Emrullah Taşkın ile Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Sn. Ali Nihat Yazıcı ve yönetim kurulu üyelerinin birçoğunun katıldığı kapanış törenine ait haberler, masa dereceleri ve fotoğraflar aşağıdadır.

picture_023.jpg

Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları'nın kapanış töreni, açılış gibi açık havada düzenlenecekti; ancak  tören saatlerinde âdeta bardaktan boşanırcasına yağan yağmur nedeniyle tören alanının yeri değiştirildi ve misafirhanenin içerisinde yapıldı.

picture_020.jpg


Törende ilk protokol konuşmasını yapan Türkiye Satranç Federasyonu Ali Nihat Yazıcı, Mersin Büyüşehir Belediyesi'ne organizasyona verdikleri destek dolayı teşekkür etti. Böyle organizasyonların yatırımlarının karşılığı olduğunun altına çizen Yazıcı "Gençlere büyük önem veriyoruz; ama burada madalya alamadığımıza göre belki hâlâ yeterli değil. Organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Katılımcılara geldikleri için teşekkür ediyorum ve Türkiye'den, Mersin'den en kalbi duygularlaa ayrılmalarını temenni ediyorum." diye konuştu.

picture_030.jpg

İkinci konuşmayı FIDE Onursal Başkanı Florencio Campomannes yaparken, Campomannes konuşmasında Hindistan'ın Dünya Gençler Şampiyonası'nın ardından 16 Yaş Altı Dünya Satranç Olimpiyatları'ndaki başarısına da dikkat çekti. "Yağmur yağmaya başlayınca herkes lobiye geçmek zorunda kaldı. O sırada oluşan ortama uzaktan bakınca FIDE'nin sloganının yine vücut bulduğunu gördüm: Biz Büyük Bir Aileyiz!"


"Türkiye'de satrancın sadece organizasyonel anlamda gelişmediğini de bu Olimpiyatlarda gördük. Hindistan kadar alkışı hak eden Türkiye, birinciyi yendi ve üst seviyede sporcular yetiştirmeye başladı. İlerleyen yıllarda daha başarılı olacakların eminim." diye konuştu.


picture_047.jpg



Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan kısa tuttuğu konuşmasında, Türkiye Satranç Federasyonu ve FIDE'ye bu organizasyonun Mersin'de düzenlenmesi olanağını sağladıkları ve Mersin'in dünyada adının duyulmasını sağladıkları için teşekkür etti. Birçok spor organizasyonunda daha birlikte olmak istediklerini belirterek konuşmasını tamamladı.

picture_059.jpg

Sonraki konuşmayı ise Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik yaptı. Büyükçelik, Mersin'de satrancın geldiği konumun bilincinde olduklarını kaydederken, dostluk ve kardeşlik mesajının verildiği, centilmenlerin oyunu olarak gördüğü satrancın Mersin'de bu kez uluslararası bir organizasyon vesilesiyle yer almasından mutluluk duyduğunu belirtti.

picture_076.jpg

Önce organizasyonu evsahipliğini yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin anı plaketlerini Başkan Macit Özcan adına yardımcısı Erol Ertan, FIDE Onursal Başkanı Florencio Campomannes ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı, FIDE Başkan Yardımcısı Ali Nihat Yazıcı'ya sundu.

picture_141.jpg

Daha sonra Türkiye Satranç Federasyonu adına anı plaketlerini ise Ali Nihat Yazıcı takdim etti.

Son olarak onur plaketleri sunuldu. Mersin Valisi Sn.Hüseyin Aksoy adına yardımcısı Ahmet  Büyükçelik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan adına ise Erol Ertan plaketleri Türkiye Satranç Federasyo nu Başkanı Ali Nihat Yazıcı'nın elinden aldı.

picture_175.jpg

picture_153.jpg




MASA DERECELERİ

1.MASA

picture_189.jpg



İsim Ülke
1. Wesley So Filipinler
2. Eltaj Safarli Azerbaycan
3. Alexander Shimanov Rusya

2.MASA

picture_198.jpg


İsim Ülke
1. Sethuraman S P Hindistan
2. Vasif Durarybeyli Azerbaycan
3. K O V Kottahachchy Sri Lanka



3.MASA

picture_204.jpg


İsim Ülke
1. Shyam Sundar Hindistan
2. Demre Kerigan Türkiye-B
3. Haik Vardanian Ermenistan



4.MASA

picture_214.jpg



İsim
Ülke
1. Giorgi Nikolashvili Gürcistan
2. Benedit Hasenohr İsviçre-B
3. Oğulcan Kanmazalp Türkiye-A

1.HİNDİSTAN 28 PUAN

picture_395.jpg


2.RUSYA 28 PUAN

picture_287.jpg

3.FİLİPİNLER 27 PUAN

picture_255.jpg



Önceki Haberler


picture_031.jpg16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları'nda son turda Rusya, Azerbaycan'ı 2,5-1,5 yense de bu onların altın madalya kazanmalarına yetmedi. İngiltere'yi 3,5-0,5 yenen Hindistan 28,5 puanla Rusya'ya yetişti ve eşitlik bozma sonunda altın madalyayı kazandı. İkinci Rusya'nın ardından Filipinler son turlarda müthiş bir çıkış yakalayan İSEM karşısında 3-1 kazanıp bronz madalya aldı; ancak bu maçta Nasır Ekin Zeytinoğlu(1883) Olimpiyadın en kuvvetli oyuncusu olan 15 yaşındaki GM Wesley So (2577) berabere kaldı. Türkiye-A ise Gürcistan'ı 2,5-1,5 yense de 23 puanla yedincilikte kaldı. Türkiye-B Güney Afrika-B'yi 4-0 yenerek 22 puanla Türkiye-A'nın ardından sekizinci olurken, İSEM 20 puan aldı. Türkiye-C, Sri-Lanka'yı 2,5-1,5 yenerek, Türkie Kızlar-A İsviçre -A'ya 4-0 yenilerek 17 puanda Olimpiyadı tamamlarken, Türkiye Kızlar-B'de Yunanistan'a 4-0 yenilerek 14 puan topladı. Türkiye-Mersin ise Kenya'yı 4-0 yenerek 21 puanla on ikinci oldu.

Üçüncü masada 5/6 performansla Demre Kerigen ikinci olurken, dördüncü masada Türkiye-Mersin'den Diyap Büyükaşık ve Türkiye-A'dan Oğulcan Kanmazalp üçüncülüğü paylaştılar.