Mobile menu

Türkiye-A, Hindistan'ı 2,5-1,5 Yendi Şimdi Rakip Rusya

picture_078.jpg
Mersin'de sonuna yaklaşılan Dünya 16 Yaş Altı  Satranç Olimpiyatları'nın son iki turuna girerken Türkiye-A takımı son şanslarını güçlü Rusya karşısında arayacak .Sekizinci turda güçlü Hindistan ile karşılaşan Türkiye-A, liderliği paylaşan rakibini en son biten birinci masada Mustafa Yılmaz'ın IM Adhiban'ı yenmesiyle birlikte 2,5-1,5 ile devirmeyi başardı. Irmak Sipahioğlu rakibine karşı kazanırken (FM Prasanna), Burak Fırat da IM Sethuraman ile berabere kaldı. Dokuzuncu tura yedi takım da birbirine yakın puanlarla girdi. Türkiye-A takımının madalya şansını sürdürebilmesi için Rusya karşısında farklı bir galibiyet elde etmesi gerekiyor. Sekizinci turda Rusya, Filipinler'e 3-1 yenilse de 22,5 puanla liderlik koltuğunu bırakmaken Filipinler 22 puanla Rusya'yı izledi. Hindistan, Türkiye A-'ya yenilmesine rağmen, Ermenistan'ı 3-1 yenen Azerbaycan ile birlikte 21 puanla 3-4.derecleri paylaştı. Ermenistan 20,5 puanla beşinci 20 puanlı Gürcistan ve Türkiye ise 6-7.dereceleri paylaşıyor. Türkiye-A'nın madalya şansı oldukça azaldıysa da dünyanın en güçlü satranç ülkesi Rusya karşısında farklı bir galibiyet Türkiye-A'yı yeniden potaya sokabilir.

Türkiye Kızlar-A, Yunanistan'a 3-1 yenilirken, Türkiye-C ise İsviçre-A takımına aynı skorla kaybetti. Türkiye Mersin, Güney Afrika-A'yı 3,5-0,5 yenerken Türkiye Kızlar-B ise İsviçre-B ile 2-2 berabere kaldı. İSEK Aquamatch, Kenya'yı 2,5-1,5 yenerken Türkiye-B ise Arnavutluk'u 3-1 yendi.


Yedinci Tur Sonunda Zirve Karıştı


Dünya 16 Yaş Altı Olimpiyatları'nın yedinci turunda Filipinler, Rusya'yı 3-1 yenerek Olimpiyadın şampiyonluk hesaplarının tamamen karışmasını sağladı. Hindistan da Gürcistan'ı 3,5-0,5 yenerken, Ermenistan da İngiltere'yi 4-0 yendi. Azerbaycan, Slovakya'yı 3-1 ile geçerken Türkiye-A ise Türkiye-Mersin'i 4-0 yendi.

Bu sonuçların ardından Hindistan ve Ermenistan 19,5 puanla liderliği paylaşırken, 19 puanlı Filipinler üçüncü, Rusya 18,5 puanla dördüncü sırada yer aldı. 18 puanlı beşinci Azerbaycan ve 17,5 puanı bulunan Türkiye-A takımları da madalya mücadelesi verecekler.

Türkiye-C, Yunanistan ile 2-2 berabere kalırken, Türkiye Kızlar-A Suriye'yi 2,5-1,5 yenerken Türkiye-B , İsviçre-B ile 2-2 berabere kalırken Türkiye Kızlar-B Avusturalya'yı 3-1 yendi. İSEK Aquamatch de Arnavutluk'u 3-1 yendi.