Mobile menu

Birinci Turda A Takımı Rahat, Diğer Türkler Güçlü Rakiplerini Zorladılar

picture_071.jpg
Dünya 16 Yaş altı Satranç Olimpiyatları'nın birinci turunda ilk masalarda büyük bir sürpriz yaşanmazken, Olimpiyada beş numara Türkiye-A, Bosna-Hersek'i 4-0 yenerek iyi başladı. Diğer sporcularımız için de Emel Kaya, Gaziantep'teki Dünya Gençler Şampiyonası'ndan Mersin'e geçen ve Olmpiyadın en yüksek reytingli sporcusu olan GM Wesley So (2567)karşısında büyük bir sürpriz yapmaya yaklaştıysa da harika çocuk Mersinli sporcumuzu, ilginç oyunsonunda yendi. B takımının birinci masasında Berkan Atman, Hindistan'ın birinci masası IM Sethuraman(2425) ile berabere kaldı.

Macit Özcan: "Her Turnuvaya Talibiz"


Akşam yapılan açılış törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, FIDE Onursal Başkanı Florencio Campomanes,  Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü , Türkiye Satranç Federasyonu Başkanvekili Murat Kul, Asbaşkan ve Olimpiyat'ın Genel Koordinatörü Tahsin Aktar 'ın yanı sıra Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinde Gülkız Tulay da açılış töreninde hazır bulundular. Detaylar ve fotoğraflar daha sonra yayınlanacaktır. Törende, şampiyonanın evsahipliğini yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan "Türkiye'de yapılacak bütün büyük ve önemli satranç turnuvalarına talibiz" diye konuşarak satranca ne kadar önem verdiğini gösterdi.

 

A Takımı Zorlanmadı, Türkler Güçlü Rakiplerine Kök Söktürdü

 

Dünya 16 Yaş altı Satranç Olimpiyatları'nın ilk turunda ilk masalar içinde sürpriz yaşanmazken, Güney Afrika-A'nın İsviçre B ile berabere kalması hariç herhangi bir sürpriz yaşanmadı. Bununla birlikte Türk takımları, güçlü rakiplerine kök söktürürken, rakiplerinin değerli puanlar kaybetmesine neden oldu. Filipinler, Türkiye-A, Gürcistan, Ermenistan, Slovakya, İngiltere, İsviçre-A ve Yunanistan 4-0 kazanarak olimpiyada kayıpsız başladılar.

Birinci masada Rusya karşısında Kaan Komut, Oleg Yaksin(2307) karşısında şanssız bir yenilgi alırken, CM Atilla Köksal Yüksel de WFM Anastasia Bodnaruk'u(2393) elinden kaçırdı. Türkiye-B ise Hindistan'a kök söktürürken, Berkan Atman, IM Sethuraman(2425) ile berabere kaldı. Demre Kerigan ise FM Priyadharshan(2297) ile berabere kaldı.

Detaylı haberler daha sonra turnuva sayfasında yayınlanacaktır.


picture_045.jpg

Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları, bugün halen devam eden birinci tur maçları ile başladı.Tamamı  Satranç TV 'de naklen yayınlanacak olan Olimpiyatlar, FIDE Onursal Başkanı Florencio Campomanes'in törensel ilk hamlesi ile başladı.

Açılış töreni saat 20:30'da başlıyor.  Olimpiyat ile ilgili tüm detayları  Türkçe turnuva sayfası'ndan öğrenebilirsiniz.

 

 

 

 

 

u16.jpgDünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı 16-25 Ağustos 2008 tarihleri arasında Mersin - Macit Özcan Spor Tesisleri'nde organize ediliyor. Olimpiyatların ev sahipliğini Mersin Büyükşehir Belediyesi yapıyor. 18 ülkeden toplam 122 sporcunun iştirak ettiği Olimpiyatlar'da Türkiye de iddialı takımlar arasında yer alıyor. 26 takımın katıldığı olimpiyatta 7 takım Türkiye'yi  temsil ediyor. Türkiye-B, Türkiye-C, Türkiye-Mersin, Türkiye Kızlar-A, Türkiye Kızlar-B ve İstanbul Satranç Eğitim Merkezi (isem) kulübü olimpiyata katılıyor. Türkiye-A takımı olimpiyatlara beşinci sırada başlıyor ve Rusya Azerbaycan ve Hindistan ile en büyük favoriler arasında bulunan A takımı madalya hedefliyor.