Mobile menu

Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonamız Sona Erdi

543eb695-d30d-42ef-9481-4b6936427949Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonamız bugün düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. “Kadınların Her Hamlesi, Her Adımda Başarı Hikayesi!” mottosunda Federasyonumuz tarafından Arzum sponsorluğu ve Gaziantep Şehitkamil Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonada bu yıl şampiyon WCM Elif Zeren Yıldız, ikinci WFM Sude Hereklioğlu, üçüncü WCM Ceren Tırpan ve WFM Yulia Gökbulut oldu. 

16 yıldır Arzum sponsorluğu ile düzenlediğimiz Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonamız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içine alan 3-9 Mart 2024 tarihleri arasında Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Şampiyonada, 9 tur boyunca sporcularımız şampiyonluk için mücadele etti. 9 Mart 2024 Cumartesi günü düzenlenen ödül törenine

Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Arzum Pazarlama Direktörü Seda Simur Büyükkucak, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ermeydan, Başkanvekilimiz Ömer Asım Ötegen, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Levent Demir, Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Rahmi Açıkkol, Gaziantep İl Temsilcimiz Ebru Baloğlu, sporcularımız ve velilerimiz katıldı. 

“Kadınların her alanda başarı hikayesi yazabileceğini satrançla ortaya koyuyoruz”

Şampiyonanın ödül töreninde konuşma yapan Arzum Pazarlama Direktörü Seda Simur Büyükkucak, “Arzum olarak kadınlarımıza her alanda öncelik veren, iş hayatında, toplumda ve sporda öne çıkması için çalışan bir markayız. Bu anlamda şirketimizdeki çalışan ve yönetici pozisyonundaki kadın sayısı her geçen gün artarken, kadınların toplumumuzda eşit ve güçlü bir şekilde yer alması adına birçok projeye imza atıyoruz. Projelerimiz, reklamlarımız ve sponsorluklarımızla toplumumuzun kadınlara bakışını değiştirmek, önyargıları yıkmak ve en önemlisi de kadınlarımızın kendilerine olan inancını artırmaya çalışırken, kadınların her alanda başarı hikayesi yazabileceğini de farklı bir alanla yani satrançla ortaya koyuyoruz. Bu amaçla da 16 yıldır aralıksız bir şekilde Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası sponsorluğumuzu sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. 

“Kadın sporcu sayısını artırmayı hedefliyoruz”

2024 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası kapanış töreninde konuşan Başkanımız Gülkız Tulay, şunları söyledi: “Türkiye satrançta yeni başarı hikayeleri ile yola devam ediyor. Genç yıldızlarımız ilham veren başarılara imza atıyor. Ediz Gürel, 15 yaşında 15’inci GM’miz oldu. Şu an Türkiye’nin en genç büyükustası. Gülenay Aydın WIM (Kadın Uluslararası Usta) oldu ve ilk WGM (Kadın Büyükusta) normunu da aldı. Kısa sürede satranç kadınlarda da yeni ustalarla yoluna devam edecek. Satranç eşitlikçi bir spor, kadınıyla, erkeğiyle bir bütün. Kadın lisanslı sporcu sayısında da lideriz. Ancak bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Bu ilgi ve sevgiden mutluyuz. Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de içine alan haftada yaptığımız Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonamızı, 16 yıldır Arzum ile hayata geçiriyoruz. Bu çok anlamlı bir işbirliği ve daha uzun yıllar devam edeceğine inanıyoruz. Satranç çok özel bir spor, bu sporla tanışan genç kızlarımız hedeflerini büyütüyor. İnanıyoruz ki ülkemiz satrançla tanışan kadınlarımızın enerjisi ile çok daha iyi noktalara gelecektir. Biz Arzum’la birlikte bunun için çalışıyoruz. 16 yıldır aralıksız şampiyonamıza destek veren Arzum’a ve bu yıl bizlere ev sahipliği yapan Şehitkamil Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum. 2024 Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonamıza katılan ve dereceye giren tüm sporcularımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Türk satrancı siz değerli sporcularımızla daha güçlü bir geleceğe ilerliyor.”

“Kadınlarımızın satrançta gösterdiği başarılar bizleri ayrıca gururlandırıyor”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da yaptığı değerlendirmede, “Şehitkamil Belediyesi olarak, 2024 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’na ev sahipliğini yapmış olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bu organizasyonda ülkemizin farklı illerinden kadın sporcularımızı Gazi Şehrimizde misafir ettik. Usta satranççılarımız heyecan dolu 9 tur boyunca mücadele ettiler. Şampiyonaya katılan tüm sporcularımızı yürekten kutluyorum. Satranç, birçok yönüyle her yaştan bireye büyük fayda sağlayan bir spor dalıdır. Kadınlarımızın bu alanda gösterdiği başarılar bizleri ayrıca gururlandırıyor. Sporcularımız, bu şampiyonada gösterdikleri performansla, Türk kadınlarının satranç alanındaki başarısını bir kez daha göstermiş oldular. Şehitkamil Belediyesi olarak, spora destek vermeye ve sporun yaygınlaşmasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Sporun birleştirici ve güçlendirici etkisine inanıyoruz ve gençlerimizi, özellikle de kadın sporcularımızı desteklemeye devam edeceğiz. 2024 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nın organize edilmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Turnuvada hamle yapan ve dereceye giren tüm sporcularımızı tebrik ediyoruz. 

whatsapp image 2024-03-09 at 21.29.34

1 WCM Elif Zeren Yıldız

whatsapp image 2024-03-09 at 21.29.43

2 WFM Sude Hereklioğlu

whatsapp image 2024-03-09 at 21.36.54

3 WCM Ceren Tırpan ve WFM Yulia Gökbulut