Mobile menu

2023 Chessable Sunway Sitges Satranç Festivali’nde 6.Tur

adsz tasarm 1712 Aralık – 22 Aralık 2023 tarihleri arasında İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen 2023 Chessable Sunway Sitges Satranç Festivali’nde 6.tura gelindi. A kategorisinde oynanan 5 turun ardından sporcularımızdan GM Vahap Şanal, IM Yağız Kaan Erdoğmuş ve FM Adar Tarhan 4'er puanı bulunuyor. Sporcularımızdan IM Işık Can 3,5 puana, IM Hasan Hüseyin Çelik ise 3 puana sahip. B kategorisinde yarışan tek sporcumuz Hakan Yaramış ise 5 turun ardından 4 puanla yoluna devam ediyor.

       Oynanan 5.tur müsabakalarında A kategorisinde 8.masada mücadele eden GM Vahap Şanal, Fransız rakibi IM Joseph Girel karşısında beyaz taşlarla İtalyan açılışını tercih etti. Oyun ortasında 28.Af5?! ile başlayan birkaç istenmeyen taş değişimi sonucu zor durumda kalan sporcumuz, iyi bir mücadele ortaya koyarak masadan yarım puan ile ayrıldı. 22.masada beyaz taşlarla oynayan IM Işık Can ile Arjantinli rakibi FM Francisco Fiorito arasında oynanan oyunda Fransız Savunması’nın Rubinstein Varyantı (1.e4 e6 2.d4 d5 3.Ac3 dxe4) oluştu. Açılışta alan üstünlüğünü alan sporcumuz ne yazık ki oyun ortasında yeterince isabetli oynayamadı ancak hafif kötü pozisyonda kalmasına rağmen doğru taş değişimleri yaparak pek de sorun yaşamadan beraberliği aldı.

26.masada siyah taşlarla oynayan sporcumuz IM Yağız Kaan Erdoğmuş, ABD’li rakibi IM David Pruess’in oynadığı Colle Sistem’e karşı Grünfeld yapısını tercih etti. Açılışta sorun yaşamayan sporcumuz, oyun ortasında rakibinin ilk hatasını çok güzel değerlendirdi ve kazanç konum elde etti. Oyun sonunu da bir o kadar isabetli oynayan IM Erdoğmuş galibiyeti almasını bildi.

43. Masada mücadele eden sporcumuz IM Hasan Hüseyin Çelik ise Moğol rakibi FM Anand Batsukh karşısında siyah taşlarla masadan beraberlikle ayrıldı. Günün dikkat çeken sonucuna ise 13.masada oynayan FM Adar Tarhan imza attı. Sporcumuz, turnuvanın 2 numaralı seri başı Rus asıllı Avusturyalı rakibi GM Kirill Alekseenko’yu beyaz taşlarla devirmeyi başardı. 1.a3!? hamlesini tercih eden FM Tarhan, açılıştan istediğini elde edemese de oyun ortasında uyguladığı şah kanadındaki son derece saldırgan piyon sürüşleriyle oyunu iyice keskinleştirdi. Karşılıklı hatalara da sahne olan oyunda FM Adar Tarhan rakibinin son hatasını affetmedi ve doğru hesaplamalar ile rakibinin şahını açıkta yakalayarak hücumunu başarıyla sonlandırdı ve bir puanı aldı. B kategorisinde yarışan sporcumuz Hakan Yaramış ise 2. Masada Ermenistanlı rakibi Mark Manucharian ile oynadığı oyunun sonucunda yarım puan aldı.

       18 Aralık'ta  TSİ 18.30’da başlayacak olan 6.turda ise sporcularımızın eşlendirmeleri şu şekilde:

       A Kategorisi:

8.masa IM Yağız Kaan Erdoğmuş – GM Vahap Şanal

14.masa GM Anand Pranav – FM Adar Tarhan

26.masa Khumoyun Begmuratov – IM Işık Can

44.masa IM Hasan Hüseyin Çelik – FM Varshini M Sahithi

       B Kategorisi:

3.masa CM Islombek Sindarov – Hakan Yaramış

Canlı Yayın: https://www.sunwaychessfestival.com/en/sitges/live

Turnuva sayfası: https://www.sunwaychessfestival.com/en/sitges

Chess Results:

https://chess-results.com/tnr830639.aspx?lan=8&art=2&rd=6&turdet=YES&flag=30

 Sporcularımıza başarılar dileriz.