Mobile menu

FIDE Engelliler İçin Konfederasyon Kupası’nda Dördüncü Tur

ee8223fd-9c7f-4ff6-946e-c9804c566468FIDE Engelliler İçin Konfederasyon Kupası’nda dördüncü tur da tamamlandı ve Ankara’da böylece artık son tura giriliyor. Rusya-Türkiye takımının ve dolayısıyla oyuncularımızın da dinlendiği turda Amerika-Afrika ve Avrupa-Asya maçları oynandı. Zirvedeki iki takımın mücadelesinden 4-2 galip ayrılan taraf Avrupa olunca son tur öncesinde şampiyonluğunu da ilan etmiş oldu. Günün diğer maçında Afrika, Zabeib ve Messala’nın ikinci ve üçüncü masalarda kayıp konumlardan 1,5 puan çıkarmalarına ve IM Campos’un birinci masada kazanmasına karşın Amerika takımına 2,5-3,5 yenildi.

Bu sonuçların ardından Rusya-Türkiye’nin üçüncü olabilmesi için yarın Amerika’yı yenmesi gerekiyor. Tabii ki kupanın esas amacı dünyanın dört bir yanından engelli satranççıları bir araya getirmek ve onlara tecrübelerini ve seviyelerini artırabilecekleri yarışmacı bir ortam sunmak dolayısıyla derece ve kupalar ikinci planda yer alıyor ancak mücadele ruhunun satrançta hiçbir zaman değişmediği de bir gerçek. Oyuncularımıza yarın kupa ve madalya yolunda başarılar diliyoruz!

Kupada beşinci ve son tur 13 Aralık Cuma günü TSİ 15:00’te başlayacak. Son tur oynanacak Afrika – Avrupa ve elbette Rusya-Türkiye – Amerika maçlarını takip etmeyi unutmayın.

Resmi Site: http://fidedisabledcup.tsf.org.tr

Canlı Yayın: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/1st-fide-confederation-cup-for-the-disabled-people-2019#live

Fotoğraflar: Dora L Martinez

Galeri: 2. Tur - 3. Tur - 4. Tur