Mobile menu

Man Adası’nda Altıncı Tur Tamamlandı

whatsapp image 2019-10-11 at 11.31.55Man Adası’nda düzenlenen 2019 FIDE Grand İsviçre Turnuvası’nda ilk altı tur tamamlandı ve böylece boş güne girildi. İlk altı tur sonunda oyuncularımızdan GM Mustafa Yılmaz 2,5, IM Ekaterina Atalık ise 1 puanda.

Turnuvaya beş berabere ile başlayan -rakiplerinin arasında Ponomaryov, Bacrot, Zvyaginsev gibi ünlü ustaların olduğunu belirtelim- ve hemen hemen hiç kötü konuma düşmeyen Mustafa Yılmaz, beyaz taşlarla oynadığı altıncı turda Karlsbad yapısında rakibi Melkumyan’a inisiyatifi ele geçirme şansı verdi ve her ne kadar iyi savunarak dengeyi uzun süre koruduysa da pratik olarak beyaz taşlarla oynamanın daha zor olması nedeniyle hata yapınca Ermeni büyükusta kazanmayı başardı. IM Ekaterina Atalık ise ilk iki turda Nabaty ve Vladislav Kovalyov gibi iki güçlü büyükusta ile berabere kalarak oldukça iyi bir başlangıç yapmasına karşın sonrasında maalesef puan alamadı. Özellikle beşinci turda iyi konumdayken bayrağının düşmesi oyuncumuz için moral bozucu bir andı.

Genel tabloya baktığımızda ise Wang Hao ve Caruana’nın 5/6 puanla ilk iki sırayı paylaştığını görüyoruz. Onları Carlsen, Aronyan, Grişçuk, İranlı Maksutlu (Maghsoodloo) gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 4,5 puanlı yedi oyuncu takip ediyor.

Turnuvanın yedinci turu 17 Ekim Perşembe günü TSİ 17:00’da başlayacak. Rodshtein-Yılmaz ve Atalık – Nebolsina eşleşmeleri ve elbette üst masalardaki Grişçuk-Caruana, Aronyan-Wang Hao ve Alekseyenko – Carlsen partilerini takip etmeyi unutmayın!

yilmaz

 

Resmi Site: https://iominternationalchess.com

Canlı Yayın: https://www.chess.com/events/2019-fide-chesscom-grand-swiss-isle-of-man

Fotoğraf: Chess.com / Maria Emelianova 

John Saunders

Haber: Tarık Selbes