Mobile menu

Yağız Kaan Erdoğmuş Avrupa Şampiyonu!

tur kapak2019 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda bugün 8. tur maçları oynandı. Şampiyonada artık final turuna girilirken bir güzel haber 8 yaş genel kategoriden geldi. Oynadığı 8 maçı da kazanmayı başaran sporcumuz Yağız Kaan Erdoğmuş, son tura girerken Avrupa şampiyonluğunu garantiledi.
 
8 yaş genel kategoride yarışan bir başka sporcumuz Ali Alper Çelik ise bugün açılışta yaptığı kale fedasının ardından 26 hamlede rakibini mat etmeyi başardı. Böylece son tura 6 puan ile giren sporcumuz madalya iddiasını devam ettiriyor. 8 yaş kızlar kategorisinde yarışan Ela Aslan ve Kayla Nil Zeybek son tura 5,5 puan ile girerek derece şanslarını devam ettiriyorlar. Sporcularımız son turda ise birbirleri ile karşılaşacaklar. 
12 yaş genel kategoride yarışan CM Taha Özkan açılışta inisiyatifi rakibine kaptırsa da doğru taş değişimleri ile oyunsonuna avantajı eline alarak girdi. Ters renkli fil oyunsonunda ise uzun bir mücadele sonucunda rakibini yenmeyi başaran sporcumuz son tura 6 puan ile 8. sırada giriyor. 12 yaş kızlar kategorisinde mücadele eden Ecrin Efsa Büyük, açılışta piyon öne geçtikten sonra adeta tüm tahtanın hakimiyetini eline aldı. Rakibine hiç şans tanımayan sporcumuz maçını kazanarak 6 puana ulaştı ve derece iddiasını son tura taşıdı. 14 yaş genel kategoride oldukça ilginç bir maç oynayan IM Işık Can günü beraberlik ile kapattı. Böylelikle 6 puan ile son tura giren sporcumuz derece şansını devam ettiriyor.
 
Final turu yarın TSİ 11.00'de başlayacak olan şampiyonada yarışan bütün sporcularımıza başarılar dileriz.
 

Turnuva Sayfası 

Sonuçlar

Fotoğraf Galerisi: Tur 1   Tur 2    Tur 3  Tur 4 Tur 5  Tur 6  Tur 7  Tur 8