Mobile menu

Kulüpler’de Şampiyon Düzce As GSK Derneği

img 20190721 175204Türkiye’nin dört bir yanından 60 takım ve 817 sporcunun zirve yarışına sahne olan 2019 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası, Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreni ile sona erdi. 9 tur süren maraton sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen Düzce As Gençlik ve Spor Kulübü Derneği oldu. 

Konya Selçuklu Kongre Merkezi'nde 15-21 Temmuz tarihleri arasında, 37 il ve KKTC'den 60 takım ve 817 sporcunun 9 tur boyunca mücadele ettiği 2019 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası sonunda ilk altı sırayı elde ederek 2020 Türkiye Satranç İkinci Ligi'ne yükselme başarısı gösteren takımlarımız; Düzce As Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Borçelik Bursa Deneyim Satranç Spor Kulübü, Bitlis Krater Gençlik ve Spor Kulübü, Bitlis Satranç Spor Kulübü Derneği, Bitlis Satranç İhtisas Eğitim Spor Kulübü ve Afyonkarahisar Başarı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği oldu.

Şampiyonanın ödül töreni; Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,  Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, Asbaşkan Halil Hilmi Darı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Kanber, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Haznedaroğlu, Ulaş Demirci, Sultan Daban, Ali Ümit Şifaver, Mustafa İmamoğlu, Zeki Demircan, Rafet Gülmez, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Teknik Kurul Başkanı IA Aykut İlker Mete, MHK Başkanı IA Ahmet Uçtu, Konya İl Temsilcisi Erdoğan Tozlu, kulüp temsilcileri, sporcular, veliler ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşti.

dsc 5039Ödül töreninde konuşma yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye Kulüpler Şampiyonası’nı iki yıldır son derece nezih bir yerde, Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlediklerini ve katılımcılardan aldıkları olumlu yorumlar, iletilen memnuniyet dolu mesajlardan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Tulay konuşmasına şöyle devam etti: "Bu büyük şölenin ayrılmaz parçası kulüplerimiz, bildiğiniz gibi ilk olarak il yöre yarışmalarında hamle yaptı ve büyük bir emek vererek final yarışmasına katıldılar. Hem finalde hem de final öncesi süreçte, takımlarını zirveye taşımak için büyük bir özveri gösteren kulüp temsilcilerimize ve elbette kulüplerimizin destekçilerine şükranlarımı sunmak istiyorum." Her yıl olduğu gibi bu yıl da satranç ailesi ile bir araya geldiklerini ve daha çok kenetlendiklerini belirten Tulay, kulüp temsilcileri tarafından kendilerine iletilen görüş ve öneriler üzerinde çalışacak ve hep birlikte daha büyük başarılara yürüyeceklerini dile getirdi.

dsc 5057Tulay’ın ardından konuşmalarını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise, sporculara seslenerek, böylesine önemli bir şampiyonada yarışabilmenin kazanmak kadar önemli olduğunu ifade etti. Pekyatırmacı konuşmasına şöyle devam etti: “Önemli olan bu turnuvaya katılmaktır, o yüzden burada olan bütün kulüplerimiz, sporcularımız birinci. Derece elde eden takım ve sporcuları tebrik ediyorum. Selçuklu Belediyesi olarak spora ve sporcuya destek veriyor, amatör sporları destekliyoruz. Bu tür büyük spor organizasyonlarını Selçuklu’da gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Umarım tüm katılımcılar iyi vakit geçirebilmişlerdir. Değerli Federasyon Başkanıma ve katılan tüm sporculara teşekkürlerimi sunuyorum."

Açılış konuşmalarının ardından, 2020 Türkiye Satranç İkinci Ligi'ne yükselen takımlar ve masa derecesi elde eden sporcular kupa ve madalyalarına kavuştu.

 

Final Sıralaması – Masa Dereceleri – Foto Galeri

 

img 3088

fidankulup19 

 TSF Başkanı Tulay'ın; Turnuva Başhakemi IA Harun Küçükkılınç, Turnuva Gözlemcisi ve MHK Başkanı IA Ahmet Uçtu, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Ali Kanber'e Fidan Sertifikası sunumu

 

66 

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası altıncısı Afyonkarahisar Başarı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği

 

55

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası beşincisi Bitlis Satranç İhtisas Eğitim Spor Kulübü

 

44

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası dördüncüsü Bitlis Satranç Spor Kulübü Derneği

 

33

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası üçüncüsü Krater Gençlik ve Spor Kulübü

 

22

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası ikincisi Borçelik Bursa Deneyim Satranç Spor Kulübü

 

11

2019 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonu Düzce As Gençlik ve Spor Kulübü Derneği

 

img 20190721 175204

dsc 5192