Mobile menu

Avrupa Genç Takımlar - Beşinci Tur

tur5haber2019 Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'nda bugün 5. tur maçları oynandı. 12 yaş genel ve kız takımlarımız günü beraberlik ile kapatırken, 18 yaş genel ve erkek takımlarımız günü kaybederek kapattılar.

12 yaş genel takımımız bugün İsrail ile karşılaştı. 2. masada oynayan Hasan Hüseyin Çelik, açılıştan piyon önde ve oldukça rahat bir konumda çıktı. Sonrasında da istediği taş değişimlerini yapan sporcumuz, rahat bir şekilde maçını kazandı. 4. masada oynayan Can Durak ise oyunortasına kadar çok güzel bir oyun sergilese de rakibinin güzel bir taktik fikrini kaçırdı ve masadan puansız bir şekilde ayrıldı. 1. masadan da mağlubiyet alan takımımızda maçın sonucunu Yusuf Portakalcı belirledi. 3. masada mücadele eden sporcumuz oyunsonuna eşit bir konumda girse de oyunsonunda çok güzel fikirler ile rakibin konumunda zayıflıklar yarattı ve galibiyet almayı başardı. Böylece takımımız rakibi ile 2-2 berabere kalmış oldu. Takımımız 6. turda ise 1 numaralı seribaşı Fransa ile karşılaşacak.

12 yaş kız takımımız 1 numaralı seribaşı Almanya takımı ile karşılaştı. 1. masada kategorisinin en yüksek puanlı sporcusu Lepu Coco Zhou (1861) ile karşılaşan Ecrin Efşa Büyük, açılıştan baskılı bir şekilde çıktı. Oyunortasında rakibinin zayıf karelerini iyi değerlendirerek piyon önde kale oyunsonuna sporcumuz adeta ders niteliğinde bir oyun oynayarak rakibini mağlup etmeyi başardı. 2. masada ise siyah taşlar ile mücadele eden Zümra Meryem Alagöz, güçlü rakibi karşısında mağlup olmaktan kurtulamadı ve takımımız güçlü rakibi ile 1-1 beraber kaldı. Şampiyonaya namağlup bir şekilde ilerleyen takımımız 6. turda ise ECU-Pleven(Bulgaristan) takımı ile karşı karşıya gelecek.

18 yaş kız takımımız her maçtan beraberlik ile ayrılan Polonya-1 takımı ile karşılaştı. 1. masada mücadele eden Hayrun Nisa Şahin, oyunsonuna kadar güzel bir oyun sergilese de oyunsonunda birkaç ince fikir kaçırarak maçını kaybetti. WCM Gülenay Aydın ise siyah taşlar ile avantajı erken safhada rakibine kaptırdı ve masadan puansız bir şekilde ayrıldı. Böylece takımımız rakibine 2-0 mağlup olmuş oldu. Takımımız 6. turda ise Çekya-1 takımı ile karşılaşacak.

18 yaş genel takımımız Slovakya-2 takımına karşı Okan Özsakallıoğlu, Serhan Berat Özdemir, Furkan Büke ve Şevki Batuhan Yavuz kadrosu ile çıktı. 3. masada açılıştan istediği gibi çıkan Furkan Büke, sonrasında eşit bir oyunsonuna girdi. Sporcumuz kazanç için kendine fikir yaratsa da şanssız bir şekilde maçını kaybetti. 1. masada oynayan Okan Özsakallıoğlu ise karşılıklı sağlam bir oyun sergilendiği maçtan beraberlik ile ayrıldı. 2. masada ise Serhan Berat Özdemir oyunortasında rakibinin hamle tekrarını reddedip kazanç için zorlamaya başladı. Rakibinin sağlam oyunu karşısında sporcumuz yarım puana razı olmak zorunda kaldı. Son masada ise Şevki Batuhan Yavuz, eşit bir kale oyunsonuna girmişti. Kazanmaktan başka çaresi olmayan sporcumuz kazanç için çok yollar denese de oyun beraberlik ile sonuçlandı ve takımımız rakibine 2.5-1.5 mağlup olmuş oldu. Takımımız 5. turda Çekya takımı ile karşılaşacak.

6. turu yarın TSİ 16.00'da başlayacak şampiyonada yarışan tüm takımlarımıza başarılar dileriz

Chess Results & Şampiyona Sayfası & Canlı Yayın (Chess24)

Fotoğraf Galerisi Tur 1 / Tur 2 / Tur 3 / Tur 4 / Tur 5