Mobile menu

Okulların Şampiyonluk Yarışı Sona Erdi

img 7718Karaman Belediyesi Lütfi Elvan Kongre Merkezi’nde düzenlenen, 100 okul takımı ve 511 sporcunun yarıştığı 2019 Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği, 13 Haziran 2019 tarihinde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. 6 tur süren mücadele sonunda Yıldızlar Genelde Özel Yakacık Balkanlar Ortaokulu (İstanbul), Yıldızlar Kızlarda Cevatpaşa Ortaokulu (Çanakkale), Gençler Genelde Eyüp Aygar Fen Lisesi (Mersin) ve Gençler Kızlarda ise Özel P.E.V. Amiroğlu Fen Lisesi (Denizli) şampiyonluğa uzanan takımlar oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ve Türkiye İş Bankasının destekleri ile organize edilen Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği, 13 Haziran 2019 tarihinde Karaman Belediyesi Lütfi Elvan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.

2019 Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği sonunda;

Yıldızlar Genelde 1. Özel Yakacık Balkanlar Ortaokulu (İstanbul) 2. Sıdıka Çalışkan Ortaokulu (Denizli) 3. Mustafa Kemal Ortaokulu, (Düzce) 4. Bahçeşehir Koleji Ortaokulu (Ankara); Yıldızlar Kızlarda 1. Cevatpaşa Ortaokulu (Çanakkale) 2. Özel Isparta Doğa Ortaokulu (Isparta) 3. Özel P.E.V. Ortaokulu (Denizli) 4. Kılıçarslan Ortaokulu (Samsun); Gençler Genelde 1.Eyüp Aygar Fen Lisesi (Mersin) 2. İstanbul Lisesi (İstanbul) 3. Cağaloğlu Anadolu Lisesi (İstanbul) 4. Antalya Anadolu Lisesi (Antalya); Gençler Kızlarda ise 1. Özel P.E.V. Amiroğlu Fen Lisesi (Denizli) 2. Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi (İstanbul) 3. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi (K.Maraş) 4. Sabancı 50. Yıl Anadolu Lisesi (İstanbul) oldu.

10 Haziran 2019 tarihinde başlayan ve 100 okul takımı ve 511 öğrencinin okullarını zirveye taşımak için hamle yaptığı final yarışmasının ödül töreni; Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Belediye Başkan Vekili Ercan Çalışkan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Bülent Yumuşaker, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Aşkın Keleş, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri İslam Yücel, Özgür Solakoğlu, Sultan Daban ve Ali Ümit Şifaver, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Birim Müdürü Müge Ören, Karaman Esnaf Odaları Birliği Genel Sekreteri Halil İbrahim İncekara, Lütfi Elvan Kongre Merkezi Genel Müdürü Yahya Kürekçi, TSF Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Karaman İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürleri, STK Temsilcileri, antrenörler, öğretmenler, veliler ve sporcuların katılımıyla gerçekleşti.

img 7571Törende konuşma yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, Türk spor camiası ve Türk satranç ailesi olarak gurur dolu günler yaşadıklarını, genç millilerin Romanya’da gerçekleştirilen 2019 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda kazandıkları 8 madalya ve ülke şampiyonluğu ile tarihi bir zafere imza attıklarını katılımcılarla paylaştı.

Tulay konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizin gençleri, parlak zihinleri, yetenekli elleri ile çok önemli bir başarıya daha adımızı yazdırdık. Avrupa Şampiyonluğu gibi önemli bir başarıya ulaşarak bizlere büyük bir onur ve ikinci bir bayram yaşatan sporcularımızı buradan tekrar kutluyor, gelecekteki şampiyonlarımızın bu salonu dolduran siz sporcularımız olmasını yürekten diliyorum."

Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği’nde takım ruhuyla, birlik ve beraberlik içinde geçen bir final heyecanı yaşadıklarını belirten Tulay, yarışma süresince sadece sportif bir heyecanı değil, aynı zamanda Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen gezi ile kültürel hazinelere de yolculuk ettiklerini dile getirdi. İllerde, bölgelerde ve finalde yarışan tüm sporculara ve onlara destek olan aile ve antrenörlerine teşekkür eden Tulay, derece elde eden takımları ve sporcularını da kutladı. Karaman’da geçirdikleri süre boyunca katılımcılara verdiği hediye ve ikramlar için, satranç sporunu sahiplendiği ve kendilerini evlerinde hissettirdiği için Valiliğe, Karaman Belediyesine, Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ve TSF İl Temsilcisine teşekkür eden Tulay, öğrencilerin satrançla daha fazla buluşmasını sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına ve TSF ana sponsoru Türkiye İş Bankasına da teşekkür ederek, yaptıkları yolculuğun uzun yıllar sürmesi dileklerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından, 4 kategoride ilk dört dereceyi elde eden takımlara kupa ve madalyanın yanı sıra Türkiye İş Bankası tarafından çeşitli teknolojik ödüller de verildi. Derece elde eden tüm takımların okullarına masaüstü bilgisayar, birinci olan takımların sporcularına dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncü olan takımların sporcularına ipad, dördüncü olan takımların sporcularına ise tablet hediye edildi.

Sıralama >>> Yıldızlar Genel - Yıldızlar Kızlar - Gençler Genel - Gençler Kızlar

 

plaketokul2019

Başkan Tulay'ın Fidan Sertifikası Takdimi

 

yildizkiz4

Yıldızlar Kızlarda 4. Kılıçarslan Ortaokulu (Samsun)

yildizkiz3

Yıldızlar Kızlarda 3. Özel P.E.V. Ortaokulu (Denizli)

yildizkiz2

Yıldızlar Kızlarda 2. Özel Isparta Doğa Ortaokulu (Isparta)

yildizkiz1

Yıldızlar Kızlar şampiyonu Cevatpaşa Ortaokulu (Çanakkale)

 

yildizgenel4

Yıldızlar Genelde 4. Bahçeşehir Koleji Ortaokulu (Ankara)

yildizgenel3

Yıldızlar Genelde 3. Mustafa Kemal Ortaokulu (Düzce)

yildizgenel2

Yıldızlar Genelde 2. Sıdıka Çalışkan Ortaokulu (Denizli)

yildizgenel1

Yıldızlar Genelde şampiyon Özel Yakacık Balkanlar Ortaokulu (İstanbul) 

 

genclerkiz4

Gençler Kızlarda 4. Sabancı 50. Yıl Anadolu Lisesi (İstanbul)

genclerkiz3

Gençler Kızlarda 3. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi (K.Maraş)

genclerkiz2

Gençler Kızlarda 2. Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi (İstanbul) 

genclerkiz1

Gençler Kızlarda şampiyon Özel P.E.V. Amiroğlu Fen Lisesi (Denizli)

 

genclergenel4

Gençler Genelde 4. Antalya Anadolu Lisesi (Antalya)

genclergenel3

Gençler Genelde 3. Cağaloğlu Anadolu Lisesi (İstanbul)

genclergenel2

Gençler Genelde 2. İstanbul Lisesi (İstanbul)

genclergenel1

Gençler Genelde şampiyon Eyüp Aygar Fen Lisesi (Mersin)

 

img 7718

img 7721