Mobile menu

WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu 13. Kez Şampiyon

img 4463Arzum Elektrikli Ev Aletleri A.Ş. sponsorluğunda Antalya’da düzenlenen 2019 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası bugün tamamladı. 9 turluk zorlu maratonun ardından WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu 13. kez şampiyonluğunu ilan etti.

Antalya’da 3 Mart Pazar gününden bu yana devam eden ve 31 il ve KKTC'den 70 sporcunun yarıştığı 2019 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası bugün gerçekleşen ödül töreninin ardından sona erdi.

Şampiyonanın final turu karşılaşmalarının ardından WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu nağmağlup şampiyonluğunu ilan ederken, eş puanlı sporcular WFM Sıla Çağlar ikinci, WFM Esma Doğa Duran ise üçüncü oldu.

img 4354Törende konuşma yapan Arzum Elektrikli Ev Aletleri CEO’su Mete Zadil, satrancın desteklenmesi gerektiğinin ve küçük yaşlardan itibaren çocukların bu spora teşvik edilmesinin öneminin farkında olduklarını belirtti. Şampiyonanın heyecanının her yıl biraz daha arttığını belirten Zadil, sponsor oldukları ilk günden bugüne şampiyonada yarışan kadın sporcu sayılarındaki artışın ve satranç alanındaki potansiyelin her geçen yıl artmasından büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Zadil konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye’de şu anda sadece 3 tane federasyon başkanı kadın. Satranç, Gülkız Hanım liderliğinde bu şanslı federasyonlardan biri. Çok daha fazla kadın federasyon başkanı görmek istiyoruz. Gülkız Hanım liderliğinde Türkiye Satranç Federasyonu'nun bir hayali var; 'Dünya şampiyonu çıkarmak'. Arzum olarak biz de bu hayalin arkasında duruyoruz ve onlara desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

img 4380Zadil’in ardından konuşmasını yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay ise, satranç sporunda kadınların varlığını güçlendirmenin her zaman öncelikleri olduğunu belirtti. “Kadınlarımızı sporcu, hakem, ve antrenör olmaları yönünde teşvik ettik. Ve ne mutlu ki onların olağanüstü başarıları öykülerine şahitlik ettik. Satranç sportif başarıların yanı sıra kız çocuklarımızın da hayatını değiştiriyor. Kadınların satrançtaki varlığını artırabilmek için okul öncesi dönemden başlayarak Türkiye genelinde proje ve etkinliklerimizle onları desteklemeye de devam edeceğiz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Tulay, 11 yıldır kadın satrancına ve şampiyonaya destek veren Arzum ailesine de teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından şampiyonada ilk on dereceyi elde eden WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, WFM Sıla Çağlar, WFM Esma Doğa Duran, WCM Defne Sade, WGM Kübra Öztürk, Uktenur Çatal, Hafize Demirtaş, Buse Naz Koçyiğit, Gülce Nehir Kara ve Selin Nesanır'a ödülleri takdim edildi.

IM Can Arduman ve Erkin Karaokuçu’nun gerçekleştirdiği canlı yorum ve analizlerle renklenen şampiyonanın ödül törenine Tulay ve Zadil’in yanı sıra TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, Asbaşkan Halil Hilmi Darı, Arzum Pazarlama İletişim Yöneticisi Neslihan Demir, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İmamoğlu, Teknik Kurul Başkanı IA Aykut İlker Mete, MHK Başkanı IA Ahmet Uçtu, kurul üyeleri, Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan, çok sayıda sporcu ve veliler katıldı.

Şampiyona sponsoru Arzum, kapanış töreninde dereceye giren sporculara para ödülü ve tüm katılımcılara çeşitli hediyeler verdi.

Şampiyona Sayfası - Foto Galeri - Final Sıralaması

 img 4351

 img 4424

Başkan Tulay'ın Fidan Sertifikası Sunumu

 

arzumodul19

img 4458

img 4463

img 4469

img 4481

 2019 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonu WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu