Mobile menu

Üçüncü Turda Erkekler Galip, Bayanlar Mağlup

TÜRKİYE 4 :0 KIBRIS RUM KESİMİ

Masa

23

TÜRKİYE (TUR)

Rtg

-

40

KIBRIS RUM K. (CYP)

Rtg

4 : 0

15.1

GM

Atalık Suat

2599

-

CM

Savva Panikos

2099

1 - 0

15.2

IM

Haznedaroğlu Kıvanç

2468

-

CM

Antoniou Antonis

2163

1 - 0

15.3

IM

Esen Barış

2453

-

 

Aristotelous Vassilis

1960

1 - 0

15.4

IM

Erdoğdu Mert

2440

-

FM

Klerides Paris

2183

1 - 0

İSPANYA 3,5:0,5 TÜRKİYE 

Masa

15

İSPANYA (ESP)

Rtg

-

19

TÜRKİYE(TUR)

Rtg

3½: ½

9.1

WGM

Vega Gutierrez Sabrina

2331

-

IM

Atalık Ekaterina

2404

½ - ½

9.2

WIM

Llaneza Vega Patricia

2272

-

WIM

Topel Zehra

2246

1 - 0

9.3

WIM

Hernandez Yudania

2263

-

WIM

Yıldız Betül Cemre

2220

1 - 0

9.4

WIM

Trujillo Delgado Dafnae

2243

-

WFM

Öztürk Kübra

2174

1 - 0

Üçüncü turda Erkekler, favori olarak çıktıkları maçta Kıbrıs Rum Kesimi'ni 4-0 yendiler. Bu tur Mikhail Gurevich dinlendi. Dördüncü turda rakibimiz denk güçteki Nisipeanu'suz Romanya takımı. Bayanlarda ise İspanya'ya 3,5-0,5 yenildik. Dördüncü tur rakibimiz yine Türkiye'ye denk sayılabilecek bir takım Azerbaycan.

Üçüncü tur sonunda erkeklerde Slovenya, Azerbaycan, 2005 Avrupa Şampiyonu Hollanda ve Rusya 6 puanla yollarına kayıpsız devam ediyorlar. Bayanlarda ise Macaristan, Polonya ve Rusya 6 puanla birinciliği paylaşıyorlar. Üçüncü tur ile ilgili ayrıntılı haberlere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Resmi Sayfa

Erkekler Üçüncü Tur: Rusya ve Azerbaycan Kayıpsız, Türkiye Rahat

 

Erkeklerde, Rusya son yıllada takım yarışmalarındaki kötü sonuçlarının izini silmeye kararlı görünüyor. Önceki gün Ermenistan derbisini kazanan Rus takımı 2005 yılında Göteborg'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda on üçüncü olurken Rus satranç camiasında büyük tartışmalar yaşanmıştı. Rusya, Çek Cumhuriyeti'in 2,5-1,5 zafere taşırken, Peter Svidler, David Navara'ya karşı 18.e5'ten sonra elde ettiği üstünlüğü değerlendirerek yendi ve takımını galibiyete taşıdı.

Azerbaycan'da ise Şehriyar Mamedyarov takımını sırtlamaya devam ediyor. Bugün de Meksika'da Dünya Şampiyonluğu'na uzanan Anand'ın da sekondantlığını yapan Peter Heine Nielsen'e karşı rahat kazandı. Gurevich ve Nielsen gibi iki kuvvetli büyükustayı rahat geçen Mamedyarov bu forumunu sürdürürse ratingini "Ivanchukvari" bir şekilde yükseltebilir.

Üçüncü masada Avrupa Şampiyonu Hollanda, Sıbistan'ı Tiviakov'un Ivanisevic'e, Stellwagen'ın Damljanovic'e karşı aldığı galibiyetlerle 2,5-1,5 yendi. Slovenya ise sürprizler yaratmaya devam ediyor. Beliavsky'nin liderliğindeki Sloven ekibi Macaristan'ı 2,5-1,5 yendi.

Beşinci masada ise önemli bir maç vardı. Gelfand'sız Avrupa ikincisi İsrail ve Ivanchuk'lu (Ivanchuk, Ukrayna'nın Mukachevo köyünde oynanan hızlı satranç maçında Leko'yu yendi ve Girit'teki takım arkadaşlarına katıldı) Ukranya yenişemediler. Ivanchuk, Sutovsky ile berabere kalırken, Roiz'in Karjakin'i yendi. Son iki masada ise Smirin, Volokitin ile berabere kalıp, Areschenko ise Rodshtein' ı yenince maç 2-2 sona erdi. Bulgaristan, ilk turun en sansasyonel sonucunu alan Karadağ takımını 3,5-0,5 ile geçti.

 

Türkiye, üçüncü turda Atalık, Haznedaroğlu, Esen, Erdoğdu dördüyle şampiyonanın en zayıf ekiplerinden Kıbrıs Rum Kesimi'ni çok rahat geçtiler. Türkiye'nin dördüncü turdaki rakibi rating sıralamasında bir sıra altımızda bulunan Romanya. Romanya, eski Avrupa Şampiyonu Nisipeanu'nun yokluğunda ilk masada Nevedichny ile oynuyor. Türkiye'de bugün dinlenecek isim oynasaydı siyahlarla oynayacak olan Kıvanç Haznedaroğlu.

Erkeklerde bugün Rusya, Slovenya ile karşılaşacak. Masa eşlendirlmelerinde göze çarpan bir değişiklik ise Svidler'in dinlendirilmesi oldu. Svidler yerine Morozevich'in orijinal stiliyle, klasik satrancın kuvvetli temsilcilerinden olan ve dört kez Sovyetler Birliği şampiyonluğu bulunan veteran Beliavsky karşısına çıkması çok isabetli bir karar. Morozevich'in birçok kişiye ters gelen stiliyle Beliavsky'i yenmesi beklenebilir. Zaten Svidler'in yerine oynayacak isimin de Grischuk olduğu düşünülürse, bu iki skorer oyuncu ile Alekseev ve Jakovenko'nun katkılarıyla Rusya belli ki bu maçı 4-0 kazanmak istiyor.

İkinci masada ise Hollanda, 2005'teki sürpriz şampiyonluğunu tekrarlamak için Azerbaycan'ı yenmek isteyecek; ama Mamedyarov'lu ve Radjabov'lu Azerbaycan ise yenilmez armada görünümündeki Rusya karşısına kayıpsız çıkmaya çalışacak. Üçüncü masada Macaristan, İsrail ile karşılaşacak. Meksika'daki Dünya Şampiyonası'nın yıldızı olan Gelfand'sız İsrail'in zirve mücadelesi yapabilmesi için Leko'suz ve Polgar'sı Macaristan'ı mutlaka yenmesi gerekir. Ukrayna da dördüncü masada Makedonya'yı rahat geçmeye çalışacak. Beşinci masada ise Ermenistan, dengeli Danimarka engelini geçip Rusya yenilgisini telafi etmeye çalışacak.

Bayanlar Üçüncü Tur: Rusya, Bulgaristan'ı Macaristan Fransa'yı Rahat Geçti

Üçüncü turda Bayanlarda, Rusya Bulgaristan'ı 3,5-0,5 yenerken, Alexandra Kosteniuk-Antoaneata Stefanova derbisinde de kazanan taraf Kosteniuk oldu. İlk tur karşılaştığımız Macaristan da Fransa'yı 3,5-0,5 ile geçerek gücünü gösterdi. Macar takımı her zaman güçlü kadrolara sahip olmuştur; ancak Polgar kardeşlerin bir arada oynadığı yıllardan beri ilk kez zirve mücadelesine girecekmiş gibi görünüyor. Hollanda-Polonya mücadelesinde ise eski Avrupa Şampiyonu Zhaoqin Peng, Monika Socko'yu yendiyse de Iweta Rahlich ve Marta Przedziecka'nın galibiyetleri Polonya'yı 2,5-1,5 ile galibiyete taşıdı. Bu sonuçların ardından üç takım zirvede yalnız kaldı. Rusya, Macaristan ve Polonya kayıpsız yollarına devam ediyorlar. Bugün Rusya'nın rakibi Macaristan olacak. Polonya ise Fransa ise Fransa ile oynuyor. İlk tur sürpriz bir yenilgi alan Gürcistan ise yeniden zirve mücadelesine katılabilmek için Sırbistan'ı yenmek zorunda. Yine bir başka yaralı takım Ukranya ise bugün Hollanda ile karşılaşıyor.

Türkiye ise dün İspanya'ya 3,5-0,5 yenilirken, tek beraberliği siyah taşlarla oynayan IM Ekaterina Atalık aldı. Bugünkü rakibimiz ise Azerbaycan. Azerbaycan'da tanıdık Mamedyarov kardeşler ve WGM Kadimova buluuyor. Azerbaycan, rating sıralamasında bizim bir takım önümüzde yer alıyor. Kısacası Türkiye, bugün denk bir rakiple oynuyor.