Mobile menu

Corus A’da Devlerin Savaşı

Corus A Wijk aan Zee 2008‘e Katılacak İsimler Belli Oldu

70.Corus Turnuvası, satranç tarihinin en güçlü turnuvalarından birisi olacak gibi görünüyor. Turnuvada dünya şampiyonu Vishwanathan Anand ve 2 eski dünya şampiyonunun yanı sıra Ekim 2007 rating listesinin ilk 10’undaki 8 isim oynuyor.

Turnuvada kimlerin oynayacağını haberin devamında görebilirsiniz.

Resmi Sayfa

Geçtiğimiz yıl B Grubu’nu kazanan Pavel Eljanov ve ev sahibi kontenjanından yıllardır A Grubu’nun gediklisi haline gelen ve ICC sunucusunda lakabı “King Loek” (Kral Loek) olan Loek Van Wely(2680) turnuvanın en düşük ratingli oyuncusu durumunda. Önceki yıllarıda çağırılmaması eleştiri konusu olan ve rating listesinin “kazananı” Vassily Ivanchuk da Corus 2008’de boy gösteriyor. 2008’in başlangıcında her zamanki gibi gözler Hollanda’nın Wijk aan Zee kasabasına çevrilecek.

Turnuvanın resmi sitesinde yer alan haberde B Grubu’nda yer alan isimler henüz açıklanmadı. Bununla birlikte dört efsane ismin yer alacağı “Onur Grubu” da çok ilgi çekecek. Wijk aan Zee’de daha önce zafere ulaşan yaşlı kurtlar Viktor Korchnoi (dört kez), Lajos Portisch (dört kez), Jan Timman (dört kez) ve Ljubomir Ljubojevic (bir defa) bu turnuvada oynayacaklar. B Grubu’nda, A Grubu’nda daha önce yer alan Fransız büyükusta Etienne Bacrot ve A grubunu 2 kez kazanmış olan İngiliz büyükusta Nigel Short’un oynayacakları kesinleşti. Organizasyonun resmi sayfasında katılımcıların belli olunca duyurulacağı açıklandı.