Mobile menu

Avrupa Kulüpler Kupası'nda 3.Tur

 Zirvede Dört Takım Kaldı, Meksika Yolcusu Anand Bekleniyor

 

Avrupa Kulüpler Kupası'nda bugün üçüncü tur maçları oynandı. Üçüncü turun ardından artık zirvedeki mücadelede artık favori takımlar birbirleriyle karşılaÅŸmaya baÅŸlıyorlar. Dördüncü tura üç galibiyetle giren Ural Sverdlovskaya, Keystone, Alkaloid veTomsk-400 takımları zirvede yer aldılar. Dördüncü turda Tomsk-400, Ural Sverdlovskaya ile karşılaşırken, Keystone takımı da Alkaloid ile karşılaÅŸacak.

Bayanlarda ise üçüncü turun sonunda THY'yi 4-0 yenerek eÅŸ puanla zirveye yerleÅŸen yıldızlar topluluÄŸu Monaco takımı, bir baÅŸka yıldızlar topluluÄŸu AVS Krasnoturinsk'i yenen  Tiflis takımı ile karşılacak.

Maçların sonuçlarını devam ederken buradan görebilirsiniz. Ayrıca önceki turlarda oynanan maçları da site üzerinden izlemenin mümkün. Sonuçlar yaklaşık her on beÅŸ dakikada bir güncellenmektedir. Turnuva sayfasında sonuçların yayınlandığı Results (Sonuçlar) bölümünde View PGN (PGN Göster) linkine tıkladığınız takım maçında oynanmış bütün oyunları görebilirsiniz. Hem Türkçe hem de Ä°ngilizce olarak hazırlanan yeni videoları da buradan görebilirsiniz. Üçüncü turda, Bayanlar ve Erkekler'deki önemli maçlarda neler olduÄŸunu ve Türk takımlarının sonuçlarını öÄŸrenmek için devamına tıklayınız.

TURNUVA SAYFASI

 

Erkeklerde OSC Baden-Baden'de Meksika'dan Türkiye'ye gelen oyunculardan Peter Svidler ilk oyununu oynadı ve kıtalararası yolculuÄŸun etkisinden kurtulduÄŸunu Van Wely'i yenerek gösterdi. Baden-Baden ve Gros Xake Taldea takımlarının mücadelesi 3-3 sona erdi. Vishwanathan Anand'ın cuma gecesi Türkiye'de olacağı söyleniyordu. Anand'ıı yarın masa başında görebiliriz.

  

Türkiye'yi temsil eden takımlardan Türk Hava Yolları Aquprofit Nagykanisza'ya 4,5-1,5 yenildi. IM ErdoÄŸdu, GM Lupulescu(2562) ile, IM Emre Can da Sloven satrancının genç ve baÅŸarılı isimlerinden IM Luka Lenic(2531) ile berabere kaldı. Ayrıca takımın genç isimlerinden Barış ErbiÅŸ (2023) de tecrübeli GM Ivan Farago (2504) ile berabere kaldı.

BeÅŸiktaÅŸ, Cannes Echecs'e 5-1 yenilirken IM AtakiÅŸi, GM Kazhgalyev(2599) ile berabere kaldı. Mert Yılmazyerli de rakibiyle berabere kaldı. Doruk Koleji ise Kilkenny Chess Club takımını 4-2 yendi. IM Yakup Erturan, Chess Today adlı Ä°nternet gazetesinin editörlüÄŸünü de yapan GM Alexander Baburin(2545) ile berabere kaldı. Tarsus Zeka ise Aarhus Skakkub takımını 3,5-2,5 yendi.

 

Bayanlarda ise AVS Krasnotourinsk ile Interplast Tiflis'in buluÅŸmasında Gürcü takımı 3-1 kazanarak süpriz yaptı. Çinli Dünya Åžampiyonu GM Xu Yuhua, IM Javakishvili'yi yense de diÄŸer masalardan puan çıkmayınca, Gürcistan temsilcisi önemli bir galibiyet aldı. Bir diÄŸer önemli buluÅŸmada Southern Ural Cheliabinsk, geçtiÄŸimiz yılın ÅŸampiyonu MIKA Yerevan'ı 2,5-1,5 yendi. Bayan satrancının efsane ismi GM Maia Chiburdanidze, genç yıldız GM Kateryna Lahno ile berabere kaldı. 2 ve 4.masalarda da maçlar berabere oldu; ancak eski Dünya 2.'si Ekaterina Kovalevskaya'nın Denizli Erbakır'ın dünyaca ünlü oyuncusu Nino Khurtsidze'yi yenerek takımının galip gelmesine katkıda bulundu.

 

Türk Hava Yolları ise turnuvanın en yüksek rating ortalamasına sahip takımı Monaco'ya 4-0 yenildi . GeleceÄŸin yıldızları, Koneru Humpy, Pia Cramling, Zhu Chen ve Almira Skripchenko gibi bayan satrancının çok önemli oyuncularıyla karşılaÅŸtılar. BeÅŸiktaÅŸ da güçlü takımlardan Economist Saratov'a 3,5-0,5 yenildi. Takımın tek puanı son yıllarda turnuvalarda daha seyrek oynayan Perihan MeÅŸeli'nin eski Dünya Genç Bayanlar Åžampiyonu Elisabeth Paethz(2452) ile berabere kaldı. Tarsus Zeka takımı ise Utrecht takımına 4-0 yenildi. Antalya Deniz Gençlik de WFM Emine Yanık ,WGM Olga Gerasimovich'i yendi; fakat evsahibi ÅŸehrin ekibi BGU Minsk'e 3-1 yenildi.