Mobile menu

Şampiyonlar Pendik Satranç ve Tarsus Zeka Satranç!

img 86822Türkiye'nin dört bir tarafından gelen küçük, yıldız ve kadın takımların şampiyonluk coşkusu nefesleri kesti. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Çorum'da düzenlenen 2018 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Takım Şampiyonası; Küçükler'de ve Yıldızlar'da Pendik Satranç Spor Kulübü, Kadınlar’da ise Tarsus Zeka Satranç Kulübü’nün zaferiyle sonuçlandı. Küçükler’de Apaydın Satranç ikinci, Ankara DSİ Gençlik Spor Kulübü üçüncü; Yıldızlar'da Apaydın Satranç ikinci, Ortaca Belediye Spor Kulübü üçüncü; Kadınlar’da ise Ordu Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ikinci ve Bornova Belediye Spor Kulübü üçüncülük ipini göğüsledi.

9 tur süren şampiyona’da; Küçükler'de 21 takım 118 sporcu, Yıldızlar'da 16 takım 80 sporcu, Kadınlar’da ise 18 takım 50 sporcu olmak üzere toplam 55 takım ve 248 sporcu kıran kırana ve centilmence bir mücadele sergiledi.

Şampiyonanın final turunun ardından gerçekleşen ödül töreni; Çorum Vali Yardımcısı Turgay Gülenç, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri WIM Nilüfer Çınar Çorlulu ve Ahmet Arda Kılıç,  TSF Kulüpler Koordinasyon Kurulu Başkanı Zeki Demircan, TSF Çorum İl Temsilcisi Hasan Özer Gökmen, sporcu velileri, antrenörler, hakem heyeti ve çok sayıda satranç severin katılımıyla gerçekleşti.

img 8512

Ödül töreni açılış konuşmalarını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Takım Şampiyonası'nın Çorum'da gerçekleşmesini sağlayan TSF'ye ve Başkanı Tulay'a teşekkür etti. Ellerinden geldiğince iyi ev sahipliği yapmaya çalıştıklarını belirten Eğer, Türk satarancının diğer faaliyetlerinin de Çorum'da gerçekleşemesi dileğini katılımcılarla paylaştı. 

img 8524TSF Başkanı Gülkız Tulay törende yaptığı konuşmada, katılımcıları bu yıl da uygarlığın başkenti, medeniyetler beşiği Çorum’da buluşturduklarını belirterek şampiyona boyunca kendilerini yalnız bırakmayan Valiliğe, Belediye Başkanlığına, İl Müdürlüğüne ve TSF Çorum İl Temsilciliğine teşekkür etti. Bu yıl ilk kez kulüp lisanslı sporcuların katılımı ile gerçekleştirdikleri şampiyona ile ilgili son derece olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Tulay, Türk satrancını her açıdan nitelikli kılacak çalışmalar yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

img 8561TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise Çorum olarak birçok uluslararası sportif orgaznizayona başarıyla ev sahipliği yaptıklarını belirtti ve dolu dolu geçen satranç faaliyetlerinin de Çorum'da hayat bulmasından son derece memnun olduklarını söyledi. "Hayat satranç gibidir, her hamlemizin bir anlamı vardır. Hayatınız boyunca yaptığınız her hamleniz başarı olsun" söyleri ile sporculara seslenen Uslu, organizasyonun hayata geçmesi için Çorum'u seçen TSF yönetimine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. 

img 8571Uslu'nun ardından konuşmasını yapan Çorum Vali Yardımcısı Turgay Gülenç, "Satranç ülkemizde gitgide kıymeti bilinen ve başarı grafiği yükselen bir spor. Dünyanın bütün kültürlerinden izler taşıyan bu sporla ilgilenen sporcular hayatla mücadele etmeyi, rakibe saygılı olmayı öğreniyor. Kazanımları bilimsel olarak da kanıtlanmış bu sporu icra etmeniz ülkemiz için çok önemli" dedi. Türk satrancının geldiği nokta ve Çorum satrancının gelişimine yaptığı katkı sebebiyle TSF yönetimine teşekkür eden Gülenç, derece elde eden takım ve sporcuları tebrik ederek konuşmasını tamamladı. 

Açılış konuşmalarının ardından masa derecesi elde eden sporcular ve üç kategoride ilk üç dereceyi elde eden takımların ödülleri takdim edildi.

  

FOTO GALERİ - ŞAMPİYONA SAYFASI

MASA DERECELERİ

Türkiye Küçükler Takım Şampiyonası / Türkiye Yıldızlar Takım Şampiyonası  / Türkiye Kadınlar Takım Şampiyonası

 

img 8504

tky18fidan

Başkan Tulay'ın Fidan Sertifikası takdimi

 

img 8634

Türkiye Kadınlar Takım Şampiyonası'nda ilk üç:

1. Tarsus Zeka Satranç Kulübü 2. Ordu Büyükşehir Belediye Spor Kulübü 3. Bornova Belediye Spor Kulübü

 

img 8655

Türkiye Küçükler Takım Şampiyonası'nda ilk üç:

1.Pendik Satranç Spor Kulübü 2. Apaydın Satranç 3. Ankara DSİ Gençlik Spor Kulübü

 

img 8672

Türkiye Yıldızlar Takım Şampiyonası'nda ilk üç:  

1.Pendik Satranç Spor Kulübü 2. Apaydın Satranç 3. Ortaca Belediye Spor Kulübü

 

img 8682