Mobile menu

Dünya Şampiyonası'nda Altıncı Tur

Gelfand, Anand'a Yetişti

  

Grischuk,A - Svidler,P ½ - ½

Leko,P - Anand,V ½ - ½

Gelfand,B - Morozevich,A 1 - 0

Aronian,L - Kramnik,V ½ - ½

Dünya Şampiyonası'nda altıncu turun sonunda Vishwanathan Anand, Peter Leko ile berabere kalarak 4 puana ulaştı; ancak Alexander Morozevich'i yenen Boris Gelfand Anand'a yetişti. Kramnik ve Grischuk ise 3,5 puanla 3-4.derecleri paylaşıyorlar. Maçların özetleri haberin devamında yer almaktadır.

Resmi Sayfa            PGN

Leko-Anand ve Aronian-Kramnik partileri çok yoğun bir mücadeleye sahne olmadan beraberlikle sonuçlandı. Beyazlarla kazanmak isteyen Grischuk ise Svidler'e iki piyon feda etti ve karşılığında hücum olanakları elde etti. Bununla birlikte karmaşık mücadelenin sonunda, sürekli şaha razı oldu. Grischuk'un poker oynarken satrancı da boş vermediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Turnuvada herkes birinci olmak istiyor. Favori olarak gösterilmeyen Gelfand'ın performansı, satrançtan koptu denilen Grischuk'un hırslı oyunu, Anand'ın artık eline geçen bu fırsatı kaçırmak istememesi ve kendini bulmuş Kramnik turnuvanın ilerleyen turlarda bizlere daha da heyecanlı maçlar izlettirebilirler.

Gelfand da Morozevich karşısında kazanarak Anand ile puanlarını eşitledi. Oldukça ilginç bir mücadelenin sonunda Morozevich'e üstünlük sağladı ve Morozevich'in fazla iyimser oyununu cezalandırdı. Bu sonuçların ardından Anand ve Gelfand 4 puanla birinciliği paylaşırken Kramnik ve Grischuk 3,5 puanla 3-3.dereceleri paylaşıyorlar.