Mobile menu

Üçüncü Turda Morozevich Kazandı

Kramnik-Anand ve Chigorin-Tarrasch

Morozevich, A - Svidler, P 1 - 0

Anand, V - Kramnik, V ½ - ½

Grischuk,A - Aronian,L ½ - ½

Leko,P - Gelfand,B ½ - ½

Dünya Şampiyonası'nda üçüncü turun ardından Kramnik ve Anand, otoritelere göre turnuvanın iki önemli favorisi, 2 puanla liderliğin sürdürdüler. İkilinin aralarındaki ilk buluşma da dündü. Anand, zor duruma düştüğü mücadelede yarım puanı kurtardı. Son konumdaki pat teması ise, Chigorin-Tarrasch Ostend 1905 partisinde meydana gelmiş ve Chigorin pat manevrasını gözden kaçırdığı için partiyi kaybetmiştir. Maçların özetleri haberin devamındadır.

Maçlar TSİ 22:00'dan itibaren başlamaktadır. Resmi sayfadan, Playchess'ten ve ICC'den maçları canlı olarak izleyebilirsiniz.

Resmi Sayfa

Anand, piyon alta düştüğü konumda yarım puanı kurtarmayı başardı ve ilk tur Gelfand maçının ardından bir tehlikeli konumu daha kurtardı. Son konumda Chigorin-Tarrasch Oostend 1905 partisinden bilinen pat manevrasını uygulayan Anand beraberliğe ulaştı. Morozevich ise dün Kramnik'e olan yenilgisini telafi etti. İskoç Açılışı'nda ilginç bir konumda Morozevich siyah vezirin kaybettiği tempolardan yararlandı ve oyunu kazandı. Grischuk-Aronian buluşmasında ise iki taraf da girişimi elde etmeye çalışırken oyun beraberlikle sonuçlandı. Leko-Gelfand partisi ise günün en uzun mücadelesi oldu. Beyaz avantajlı görünürken kırkıncı hamleden sonra avantajlı duruma geçen taraf siyahlar oldu. Gelfand, turnuvada ikinci kez kazanca yaklaştı; fakat yine de zorlu Vezir finalinde partiyi kazanmayı başaramadı.