Mobile menu

Graz Açık'ta Altın Madalya GM Daştan'ın!

batuhangraz17 Şubat 2018 tarihinden bu yana Avusturya’nın Graz şehrinde devam eden 2018 Uluslararası Graz Açık Satranç Turnuvası bugün oynanan son tur maçları ile sona erdi. Turnuvaya sekizinci sırada başlayan sporcumuz GM M. Batuhan Daştan, 9 turda 7,5 puan toplayarak turnuvayı birinci sırada tamamlamayı başardı ve altın madalyaya uzandı. 

3. turda aldığı beraberlik sonrasında üst üste 3 maç kazanarak 7. turda 1. masaya çıkan GM Daştan, turnuvanın favorilerinden GM Matej Sebenik ile beraber kaldı. 8. turda ise bir diğer favori GM Bartosz Socko karşısında siyah taşlar ile muazzam bir oyun sergileyen GM Daştan son tura tek başına lider girmeyi başardı. Son turda ise sağlam bir oyun sergileyip masadan yarım puan ile ayrılan GM Daştan birçok kuvvetli büyükustanın önünde turnuvayı birinci olarak tamamlamayı başardı.

Turnuvadaki bir diğer güzel haber de genç sporcumuz Tuna Onat Nalbant’dan geldi. Turnuvaya oldukça başarılı bir performans ile başlangıç yapan genç sporcumuz, turnuvayı 5,5 puan ile tamamlayarak ilk IM normunu almayı başardı. Nalbant, ayrıca bu performansı ile 136,8 Elo kazarak FM olma yolunda oldukça önemli bir adım atmış oldu.

Sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Final Sıralaması