Mobile menu

GM Gurevich Festivali Tek Başına Kazandı.

Bu yıl altıncısı düzenlenen ve son yılların en kuvvetli açık turnuvalarından biri olan İstanbul Satranç Festivali tamamlandı.  Son tura lider giren Gurevich birinci masada oynadığı maçı berabere yaparak 8,0 puana ulaştı. 9. turda ilk iki masada yapılan kısa beraberliklerin ardından gözler 3. masada oynanan GM Rauf Mamedov - GM Levan Pantsulaia maçına çevrildi. Tahtada yalnızca şahlar kalana değin oynanan maçtan iki usta da 0,5 puan ile ayrıldı. Böylece GM Mikhail Gurevich 8,0 puan ile festivali tek başına kazanmış oldu. İkinciliği 7,5 puan ile GM Levan Pantsulaia, üçüncülüğü ise yine 7,5 puan ile Ukraynalı GM Eldar Gasanov aldı. Son zamanlarda adını keyifli haberlerle daha sık duyduğumuz IM Kıvanç Haznedaroğlu ise aldığı 7,0 puan ile festivalin en başarılı Türk oyuncusu oldu.

Tamer Tarık Selbes IM Normu Aldı.

ODTÜ öğrencisi ve takımın birinci masası olan Tarık Selbes 6,5 puan ve 2516 performans ile IM Normu aldı. Genç sporcuyu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Üniversiteler kategorisinde Erkeklerde Ilia Chavchavadze Üniversitesi, Bayanlarda ise Tiflis Devlet Üniversitesi birinci oldular. 16 Yaş Altı Kategorisinde ise 1-3. dereceleri Riad Sarıyev, Mustafa Yılmaz Karabayır ve Onur Seyit Yaran paylaştı.

Festival ile ilgili tüm ayrıntılara ulaşmak için; İstanbul Satranç Festivali Turnuva Sayfası

Üniversiteler ve 16 Yaş Altı Turnuvaları Tamamlandı

Festival boyunca her sabah 10:00'da yapılan Üniversitelerarası takım turnuvaları ve 16 Yaş Altı Turnuva sona erdi.

Bu kateogorlerde ilk üç dereceye giren sporcular şu şekilde;

16 YAŞ ALTI

1. Riad Sariyev 7,5 puan (AZE)
2. Mustafa Yılmaz Karabayır 7,5 puan
3. Onur Seyit Yaran 7,5 puan

ÜNİVERSİTELER GENEL KATEGORİ

1. Ilia Chavchavadze Üniversitesi (Gürcistan)
2. Harkov Hukuk Akademisi (Ukrayna)
3. Tbilisi Humanitarian (Gürcistan)

ÜNİVERSİTELER BAYAN KATEGORİSİ

1. Tiflis Devlet Üniversitesi (Gürcistan)
2. Vasil Levski National Sport Academy (Bulgaristan)
3. Ivane Javakhishvili Üniversitesi (Gürcistan)

Önceki Haberler

7,0 puana sahip GM Eldar Gasanov ile 6,5 puan ile ikinci sırada yer alan GM Mikhail Gurevich arasında oynanan karşılaşmayı oyun sonunda aldığı alet ile kolayca kazanan taraf beyazlarla mücadele eden GM Gurevich oldu

 

GM Mikhail Gurevich  1 - 0  GM Eldar Gasanov

 

Tur öncesi 6,0 puana sahip iki büyük usta; Ukraynalı GM Eldar Gasanov ve Uluslararası Usta Georgi Arzumanian(Ermenistan) arasındaki mücadelenin sonunda GM Gasanov 1 puan alarak 7'de 7'lik bir skora imza atmış oldu. Seyirciler tarafından oldukça ilgi gören 2. masada IM Davit Magalashvili (GEO) ile oynayan GM Mikhail Gurevich muhteşem bir oyun sonu ile kazanarak bizleri yine şaşırtmadı.