Mobile menu

2007 İzmir Uluslararası Açık Sona Erdi

IM Sanikidze İzmir Uluslararası Açık'ı Kazandı

Son tura lider giren Gürcü uluslararası usta Tornike Sanikidze son turda yarım puan gerisindeki vatandaşı uluslararası usta Malkhaz Sulashvili ile berabere yaptı ve 6.İzmir Uluslararası Açık Turnuvası'nı 8 puanla kazandı. IM Sulashvili'nin yanı sıra son tur GM Savchenko'ya nefes alma şansı tanımayan Büyükusta Suat Atalık ve IM Magalashvili'yi yenen Büyükusta Shanava da 7,5 puan aldılar ve 2-4.dereceleri paylaştılar.

17:00'da gerçekleştirilecek olan ödül töreninin ardından turnuva sona erecek.  Turnuva ile ilgili tüm detayları Turnuva Sayfasında bulabilirsiniz. Turnuva Yönergesi

Sanikidze Tura Lider Girdi, Sulashvili Takipte

Sekizinci turda, birinci masada GM Odeev - IM Sanikidze karşılaşmasında GM Odeev'in cep telefonu çalınca maçı kaybetti. Böylece Gürcü uluslararası usta Sanikdze son tura 7,5 puanla lider girdi ve birinciliğe çok yaklaştı. İkinci sırada bugün GM Annageldyev'i yenen IM Sulashvili bulunuyor. 3-7.dereceleri ise GM Atalık, IM Magalashvili, GM Savchenko, GM Shanava ve Reyhan paylaşıyor. En iyi Türk oyuncu yarışındaki iddialı isimler ise Doğan Reyhan (6,5), FM Selim Çıtak (6) ve Ata Seçer (6).

Yedinci turda, Büyükusta Suat Atalık, Gürcü uluslararası usta Tornike Sanikidze karşısında siyahla oynuyor. Günün  bir diğer ilgi çekici maçında ise Büyükusta Mikhail Gurevich, GM normlu uluslararası ustamız Yakup Erturan karşısında. Daha önce iki oyuncu yine Erturan'ın beyaz olduğu 2006 Türkiye Birinciliği'nde ilk tur karşılaşmıştı ve Gurevich kazanmıştı.

Altıncısı düzenlenen ve artık bir klasik haline gelen İzmir Uluslararası Açık Satranç Turnuvası tüm hızıyla devam ediyor. Yedinci turda GM Atalık, IM Sanikidze ile berabere kaldı ve Sanikidze böylece son iki tura lider girdi. GM Gurevich ise, IM Erturan karşısında kazanarak iddiasını sürdürdü. 6,5 puanlı Sanikidze'yi IM Sulashvili, GM Atalık, GM Odeev, GM Annageldyev ve IM Magalashvili 6 puanla izliyorlar.

Altıncı tur sonunda tam puanlı iki IM'nin mücadelesinde gülen taraf Gürcü Uluslararası Usta Sanikidze oldu. İkinci masada ise büyük bir süpriz gerçekleşti ve iyi pozisyonda olan Mikhail Gurevich üst üste fedaların sonunda çok materyal geri kalınca IM Sulashvili'ye kaybetti. Üçüncü masada ise GM Atalık ve FM Çıtak arasındaki teorik mücadelede Atalık Grünfeld'in popüler bir varyantında Şe2 hamlesiyle yenilik yaptı. Beyaz açılıştan itibaren oyunun kontrolünü ele geçirdi ve puanı aldı. IM Sanikidze 6 puanla lider, onu 5,5 puanlı GM Atalık,IM Sulashvili ve GM Odeev izliyor.

2007 İzmir Uluslararası Açık Satranç Turnuvasının açılış konuşmasını  Merkez Hakem Kurulu Başkanı Selçuk Büyükvural yaptı. Büyükvural'ın, TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı'nın '' 6.'sı düzenlenen İzmir Açık Satranç Turnuvasına Meksika'da organize edilen Dünya Şampiyonası nedeniyle katılamıyorum. Katılan tüm sporculara başarılar dilerim..''mesajını  ilettikten sonra yaptığı açılış hamlesiyle başladı. 192 sporcunun katıldığı turnuva 9 tur üzerinden oynanıyor.

Dördüncü tur sonuna kadar alınan en sansasyonel sonuçlardan birisi WIM Zehra Topel'in GM Mikhail Gurevich ile berabere kalmasıydı. İzmirli satranççılardan Sati Emre Güner ise WIM Batiashvili ve WIM Topel'i yenerek 3,5 puana ulaştı. Üçüncü turda hem başarılı bir antrenörlerimizden hem de kuvvetli bir satranççı olan Faruk Keler Türkiye'deki açık turnuvaların müdavimlerinden Antalya Çallı Spor'un birinci masası GM Shanava'yı yendi. Dördüncü turun ardından GM Annageldyev, IM Magalashvili, GM Odeev, GM Atalık, IM Sulashvili, IM Sanikidze, IM Babujian ve FM Çıtak 4 puanla birinciliği paylaşıyorlar.

Beşinci turun ardından tam puanlı iki sporcu kaldı. IM Sanikidze ve IM Babuijan'ı GM Atalık, IM Sulashvili, GM Odeev, WIM Batsiashvili, FM Çıtak ve GM Gurevich 4,5 puanla izliyor. Emre Güner sansasyonel sonuçlarına devam ederek GM Savchenko ile berabere kaldı. Altıncı turda ilk üç masa eşlendirmeleri şöyle:

IM Babuijan - IM Sanikidze ; GM Gurevich - IM Sulashvili ; GM Atalık - FM Çıtak.