Mobile menu

12 Ustanın Şampiyonluk Yarışı Başladı

dsc 0561Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Süleymanpaşa Belediyesi ev sahipliğinde, Prof. Dr. Sıracettin Bilyap anısına düzenlenen ve 2353 ELO ortalaması ile en kuvvetli Türkiye Şampiyonası olan 2017 Türkiye Satranç Şampiyonası bugün Tekirdağ'da gerçekleşen açılış töreninin ardından başladı.

Şampiyonanın açılış törenine; Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral, Mehmet Hilmi İlsever ve Hulusi Özocak, Basın, Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Güler, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Solakoğlu ve Rafet Gülmez, TSF Tekirdağ İl Temsilcisi Aylin Aydoğdu, Süleymanpaşa İlçe Temsilcisi Özkan Papatya, Çerkezköy İlçe Temsilcisi Remzi Yakut ve çok sayıda Tekirdağlı satranç sever katıldı.

dsc 0543Açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, satrancın bir yaşam tarzı olduğunu dile getirerek, "Biz bir marka şehri olmaktan ziyade kimlikli bir şehir olmak, bu şehri şehirde oturanların tanımasını, bu geleneklerin devam etmesini sağlamak için yola çıktık ama şehrin markaları olsun istedik. İşte Rodosto ve Bisanthe sanatta ve sporda bizim geliştirmeye çalıştığımız markalar. Satranç bizim ilgi alanlarımızdan biri, çünkü bizim çocuklarımızın daha fazla düşünmeyi, daha fazla seçeneği değerlendirmeyi ve belli bir noktadan değil geniş açıdan dünyaya bakmayı öğrenmesi lazım. İşte o melekeleri bizim çocuklarımıza kazandıracak önemli unsurlardan bir tanesinin de satranç olduğunu düşünüyoruz. Aslında yaşam bir satranç, dünyada ülkelerin birbiriyle ilişkileri satranç. Satrancın mantığını kavrayan çocuklarımızın bu dünyada daha rahat ayakta kalabileceğini ve bu ülkeye önemli hizmetler yapabileceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

dsc 0551Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ise Türkiye Satranç Şampiyonasını satranca bu kadar gönül vermiş bir şehirde yapıyor olmanın son derece gurur verici olduğunu dile getirerek, "Biz Türkiye Satranç Federasyonu olarak elimizden geldiğince güzel şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Bu güzel şeylerin başında geleceğimizin emaneti çocuklarımızın donanımlı, vizyon sahibi ve geleceğe güvenle bakan çocuklar olarak yetiştirme çabamız geliyor. En önemli hedeflerimiz bunlar. Bu özel amacımızı gerçekleştirmek için çok fazla satranç destekçimizin olması ve onlarla aynı hedefe doğru yürümemiz gerekiyor. Süleymanpaşa Belediyesine destekçimiz olduğu ve Türkiye'nin çok kıymetli 12 sporcusunun yarışacağı şampiyonamıza ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum." dedi.

1996 yılında aramızdan ayrılan Milli satranççımız Prof. Dr. Sıracettin Bilyap anısına düzenlenen ve 2353 ELO ortalaması ile düzenlenen en kuvvetli Türkiye Şampiyonası olan turnuvada; GM Mustafa Yılmaz, GM Aziz Mert Erdoğdu, IM Oğulcan Kanmazalp, IM Serkan Soysal, IM Ege Köksal, IM Demre Kerigan, FM Orkhan Eminov, FM Yasin Sarı, FM Efe Mert Kılıç, FM Ekin Barış Özenir, FM Deniz Özen ve Ebru Kaplan 10 gün ve 12 tur boyunca mücadele edecek.

Finalinde 35 bin TL ödülün dağıtılacağı şampiyonanın ilk turu Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın sembolik açılış hamlelerinin ardından başladı.

IM Can Arduman ve WGM Kübra Öztürk'ün canlı yorum ve analizleri nabzını tuttuğu şampiyonada maçlara ilişkin soru sormak ya da yorumlarını paylaşmak isteyen satranç severler, #TR2017 etiketi ile Türkiye Satranç Federasyonu resmi  Twitter hesabına (@TurkishChess) tweet atarak ya da resmi Facebook sayfasında ilgili gönderinin altına yorum yazarak bu heyecana ortak olabilirler.

Turnuva Sayfası - Foto Galeri

 

dsc 0536

dsc 0561

dsc 0580

dsc 0591

dsc 0620

dsc 0645

dsc 0646

dsc 0647

dsc 0648

dsc 0649

dsc 0650