Mobile menu

Şampiyonlar Ödüllerine Kavuştu!

r 20171014 ecc antalya closing 4507 globusDünya satrancının kalbi bir hafta boyunca Türkiye’de attı. 2017 Avrupa Kulüpler Kupası ve 88. FIDE Kongresine ev sahipliği yapan Antalya, büyük bir sportif şölene sahne oldu. Bugün oynanan ve heyecan dolu karşılaşmalara sahne olan Avrupa Kulüpler Kupası son tur karşılaşmalarının ardından Açık kategoride Globus (Rusya), Kadınlarda ise Batum Satranç Kulübü Nona (Gürcistan) kupanın galibi olmayı başardı.

Dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Avrupa Kulüpler Kupası; Açık kategoride 36, Kadınlar kategorisinde ise 12 olmak üzere toplam 48 takım ve 38 ülkeden 300’ü aşkın sporcunun katılımıyla 7-14 Ekim 2017 tarihleri arasında Antalya Kemer Avangarde Otel’de gerçekleştirildi.

88. FIDE Kongresi ile eş zamanlı gerçekleştirilen Avrupa Kulüpler Kupası’nda kıran kırana geçen 7 tur sonunda Açık kategoride 1. Globus 2. Alkaloid 3. Odlar Yurdu, Kadınlarda ise 1. Batum Satranç Kulübü Nona  2. Odlar Yurdu 3.  ise Bossa Nova oldu.

Dev turnuvanın ödül töreni ise;  FIDE Başkanı Kirsan Ilyumzhinov, FIDE Başkan Yardımcısı Georgios Makropoulos, Avrupa Satranç Birliği(ECU) Başkanı Zurab Azmaiparashvili, FIDE Asbaşkanı ve TSF Başkanı Gülkız Tulay, Kongre Üyeleri, TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyesi ve Etkinliklerin Genel Direktörü Özgür Solakoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Haznedaroğlu, Sultan Daban, Fatih Maden sporcular ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

 TULAY: “ORGANİZASYON BAŞARIMIZLA DÜNYA SATRANÇ OTORİTELERİNİN TAKDİRİNİ KAZANIYORUZ”

img 8446

Dünyaca ünlü sporcuları Türkiye’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu kaydeden TSF Başkanı Gülkız Tulay ise konuşmasında şunları söyledi:

“Federasyon olarak 2017 Avrupa Kulüpler Kupası ve 88. FIDE Kongresi gibi iki dev organizasyonu ülkemizin ev sahipliğinde başarıyla gerçekleştirdik. Ülkemizin cennet köşesi Antalya iline gelen konuklarımız ile hamlelerimizi dostluk ve barış için yaptık. En başında vaat ettiğimiz gibi tüm dünyaya benzersiz bir spor şöleni sunduk.  Bu özel sporun coşkusunu başka ülkelerde, başka organizasyonlarda ve daima birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceğiz. Ne mutlu ki Türkiye artık bir satranç ülkesi. Hem sportif başarılarımız ile hem de organizasyon yetkinliğimiz ile emin adımlarla zirveye yürüyoruz. Her yeni gün biraz daha büyüyor, başarılarımıza başarı, gücümüze güç katıyoruz.  Türk satrancı, bugün organizasyon başarısı ile de dünya satranç kamuoyunun takdirini kazanma gururunu yaşıyor. Son derece deneyimli bir ekip ile hiçbir detayını atlamadan planladığımız etkinliklerimizi yine büyük bir başarı ile hayata geçirdik ve büyük bir coşku ile tamamlıyoruz.

r 20171014 ecc antalya closing 4153 zurab azmaiparashvili fide ecu2018 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası ve 2018 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatında da yine dünyanın dört bir yanından sporcuyu ülkemizde ağırlayacak ve örnek teşkil edecek organizasyonlara imza atacağız. Ülkemizde de sayısı 20’ye yaklaşan ve kalitesi ile dünya satranç kamuoyunun takdirini kazanan uluslararası açık satranç turnuvaları düzenliyoruz. Dünyanın her yerinden satranç severi unutamayacakları hamleleri yapmak üzere bu dev organizasyonların hayata geçeceği rüya ülke olan Türkiye’ye davet ediyorum.

ECU Başkanı Zurab Azmaiparashvili ise açılışta yaptığı konuşmada TSF Başkanı Gülkız Tulay ve ekibine organizasyon başarılarından dolayı teşekkür ederek, “Üst düzey sporcularımız burada Avrupa Kulüpler Kupası’nda bulunuyor. Komşumuz olan Azerbaycan takımı başta olmak üzere tüm takımlarımızı kutluyorum. Ayrıca FIDE Kongresine katılan herkese teşekkürlerimi sunarım. Bu yıl buraya katılan tüm sporcular Gürcistan’da yapılacak 43. Satranç Olimpiyatı’na da katılacaklar. Gelecek yıl ev sahibi olarak hepinizi ülkeme davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Açılış konuşmalarının ardından 2017 Avrupa Kulüpler Kupası’nda derece elde eden takımlar ve masa derecesi elde eden sporcular kupa, madalya ve para ödüllerine kavuştular.

Turnuva Sayfası 

img 8489

r 20171014 ecc antalya closing 4439 batumi chess club nona

Kadınlar'da 1. Batum Satranç Kulübü Nona

 

r 20171014 ecc antalya closing 4112 odlar yurdu

Kadınlar'da 2. Odlar Yurdu

 

r 20171014 ecc antalya closing 4403 bossa nova

Kadınlar'da 3. Bossa Nova

 

r 20171014 ecc antalya closing 4507 globus

Açık'ta 1. Globus

 

r 20171014 ecc antalya closing 4481

Açık'ta 2. Alkaloid

 

r 20171014 ecc antalya closing 4465 odlar yurdu

Açık'ta 3. Odlar Yurdu

 

r 20171014 ecc antalya closing 4116 aegean

Defne Sade, Bengü Sena Ayan, Ece Özbay, Sude Hereklioğlu, Eda Çelik