Mobile menu

Uluslararası Çocuklar Satranç Oyunları Sona Erdi

 

 

Milli Takım Üçüncülüğü Paylaştı

18-26 Ağustos 2007 tarihleri arasında "Uluslararası Çocuklar Satranç Oyunları" Sırbistan'ın Novi Sad kentinde düzenlendi. Turnuva yıllardır, eski Dünya Şampiyonu ve aynı zamanda UNICEF elçisi olan Anatoly Karpov yönetiminde düzenlenmektedir. Novi Sad, 1990'da 29.Satranç Olimpiyatları'na evsahipliği yaptı. Geçtiğimiz yıl bu turnuvayı IM Emre Can kazandığı turnuvada bu sene Mustafa Yılmaz, Oğulcan Kanmazalp, Emel Kaya, Burcu Şaşmazel, Büşra Soydan ve Deniz Murat Taşdelen temsil etti. FM Alper Efe Ataman da kafilede antrenör olarak bulunuyor.

Son tur turnuvayı eş puanla kazanan FM Roganovic ile berabere kalan Mustafa Yılmaz 6,5 puan aldı ve 5-9.dereceleri paylaştı. Oğulcan Kanmazalp de son tur kazanıp 6 puana ulaşırken, Deniz Murat Taşdelen de son tur kazanınca milli takımımız takım halinde 18 puanla Slovakya ve Polonya  ile birlikte 3-5.dereceleri paylaştık. Macaristan 20 puanla birinci olurken Sırbistan da 18,5 puanla ikinci oldu.

Turnuva Sayfası                                Milli Takım Sonuçlar               Novi Sad Oyunlar (PGN)

Önceki Haberler

 

Soldaki Fotoğraf: Eski Dünya Şampiyonu Anatoly Karpov, Mustafa Yılmaz'ın oyununu dikkatle inceliyor.

Sağdaki Fotoğraf: Anatoly Karpov, ilk tur birinci masada oynayan Emel Kaya'nın yerine turnuvanın törensel ilk hamlesini yapıyor.     

Dördüncü tur sonunda Mustafa Yılmaz 3,5 puanda, haziran ayında uluslararası usta normu alan sporcumuz Oğulcan Kanmazalp ise ilk turdaki süpriz kaybını telafi etti ve 3 puana ulaştı. Takım olarak en başarılı üç sporcunun puanlarının toplandığı turnuvada dördüncü tur sonunda altıncı sıradayız. Sporcularımızın sonuçlarını "Milli Takım Sonuçları"na tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Altıncı turun ardından 16 Yaş Altı Türkiye Şampiyonu ve 16 Yaş Altı Dünya Okullararası İkincisi Mustafa Yılmaz ve Uluslararası Usta normlu bir başka genç yeteneğimiz Oğulcan Kanmazalp 5 puanla 3-4.dereceleri paylaşıyorlar. Mustafa Yılmaz yarın turnuvanın iki numarası ve güçlü Macaristan takımlarının gediklilerinde Imre Balog ile karşılıyor. Oğulcan Kanmazalp ise Slovak David Varga ile karşılaşıyor. Deniz Murat Taşdelen de başarılı bir performans göstererek 4 puanda. Takım halinde ise 14 puanla birinci sırada olan takımımızı 13,5 puanlı Sırbistan ve 13 puanlı Slovakya ve Polonya takip ediyor. Güçlü Macaristan ise 12,5 puanda.

Yedinci turun ardından takım sıralamasında 16,5 puanla Sırbistan lider. Onları 15 puanlı Macaristan izliyor. Slovakya, Türkiye ve Polonya 14,5 puanla 3-5. dereceleri paylaşıyorlar. Mustafa Yılmaz ve Oğulcan Kanmazalp 5 puanla 6-14.dereceleri paylaşıyor. Deniz Murat Taşdelen de 4,5 puanla 15-24. dereceleri paylaşıyor.

Sekizinci turun sonunda Mustafa Yılmaz 6 puana ulaştı ve 4-9.dereceleri paylaşıyor. Bugün turnuvanın lider FM Roganovic'e karşı kazanırsa dereceye giriyor. Türkiye, takım halinde 15,5 puanla altıncı sırada; ancak birinci ve sekizinci sıradaki takımlar arasındaki dengelerin değişmesi muhtemel. Takım puanları her ülkeden en yüksek puanlı üç sporcunun puanları toplanarak hesaplanıyor. Sporcularımızın detaylı sonuçlarının aşağıdaki Milli Takım Sonuçlar bölümünde görebilirsiniz.