Mobile menu

Romanya'da Son İki Tura Giriliyor

img 7271Romanya'nın Köstence şehrinde düzenlenen 2017 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'na bugün oynanan 7. tur maçları ile devam edildi. Bu turun ardından turnuvada son iki tura girilirken 8 yaş erkek kategorisinde yarışan sporcumuz Arda Çamlar 6 puan ile kafilemizin en başarılı sporcusu olarak yoluna devam ediyor.

Erkeklerde 8 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz Arda Çamlar bugünkü maçını kazanmayı başararak son 5 maçını da kazanmış oldu. Böylece 6 puana ulaşan sporcumuz son iki tura 3. sırada girerek madalya yarışında önemli bir avantaj elde ediyor. 10 yaş kategorisinde yarışan CM Ömer Melih Sarıdağ beyazla kazanıp siyahla berabere kalma serisine bu tur da berabere kalarak devam etti ve namağlup 5,5 puana ulaştı. Turnuvaya 3. ile eş puanlı 9. sırada devam eden sporcumuzun madalya şansı için en az 1,5 puana ihtiyacı var. 12 yaş kategorisinde turnuvaya kötü bir başlangıç yapan Can Dolgun son 3 maçını kazanarak durumunu az da olsa toparladı ve son iki tura 5 puan ile giriyor. 16 yaş kategorisinde başarılı performans çizen Asım Turan son iki maçını kaybetmiş olsa da turnuvaya +101,2 Elo kazancı ile devam ediyor.

Kızlarda ise 8 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz Ela Keskinler bugünkü maçını kazanarak 5 puana ulaştı ve turnuvaya 4. sırada devam ediyor. Averaj bakımından önemli bir avantaja sahip olan sporcumuzun son 2 turda en az 1,5 puan alması halinde madalya kazanması işten bile değil. 10 yaş kategorisinde günü galibiyet ile kapatan Hatice Aslı Muştu namağlup bir şekilde 5,5 puana ulaştı. Sporcumuz turnuvanın son iki turuna ise 3. sırada giriyor. 12 yaş kategorisinde yarışan WCM Safiye Öykü İnce masadan beraberlik ile ayrılarak 5,5 puana ulaştı ve yoluna zirvenin yarım puan gerisinde 4. sırada devam ediyor. Aynı kategoride bugünkü maçını kazanan WCM Işıl Can ise 5 puana ulaştı ve 8. sırada devam ederek madalya şansını sürdürüyor. 14 yaş kategorisinde yarışan WCM İlayda Kaygısız turnuvaya 4 puan ve +62,4 Elo kazancı ile devam ederken 16 yaş kategorisinde yarışan WCM Ece Alkım Erece ise son iki tura 3,5 puan ve +82 Elo kazancı ile devam ediyor.

8. turu yarın TSİ 15.00'te başlayacak olan turnuvada yarışan bütün sporcularımıza başarılar dileriz.

FOTO GALERİ

Haber:  Mert Tırak - Fotoğraflar: Zeynep Kurtoğlu