Mobile menu

TSF Geleceğe İmza Attı!

Türk Satranç Projesinin ilk aşaması olan 'Okulda Satranç' adımının çok başarılı bir şekilde gerçekleşmesinin ardından, yine 2004 yılında planlanan ve 2008 yılından itibaren gerçekleştirilecek olan ikinci adım olan 'Kulüpte Satranç' için TSF geleceğe yönelik önemli bir imza attı.

Soldan sağa: Hollanda Kraliyet Satranç Federasyonu YK üyesi Erik Van Dijk, Altı adım Metedolojisinin babası Cor van Wijgerden, ve TSF Başkanı Yazıcı imza sırasında 


Eski Sovyet Ekolünden sonra, Dünyanın önde gelen satranç eğitim metolojilerinden birisi olan '6 Stappen Method: Altı Adım Metodu' kitap dizininin Türkçe Telif hakları 4 Ağustos 2007 tarihinde Amsterdam'da imzalanan telif hakkı sözleşmesiyle satın alındı.

Aynı zamanda, Online Satranç Akademisinin de omurgası olan bu metodoloji ile,  ülkemizin her köşesinde standart kulüp satranç eğitimi verilebilecek.

İlk ve ikinci adımın kitaplarını 2008 yılbaşında yayına sunmayı hedefleyen TSF, Kasım ayında Online Satranç Akademisini de hizmete sokuyor.

Böylece, Okulda Satrancın oluşturduğu tabanın dikey ilerleme için standart eğitim alması konusundaki boşluk da doldurulmuş olacak.