Mobile menu

Hocalar da Öğrenir

Türk Antrenörler Berlin FIDE Antrenör Akademisi'nde

 

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından seçilen on üç antrenörümüz, Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu ile birlikte Berlin'de 27 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen "FIDE Trainer Academy" (FIDE Antrenör Akademisi) seminerlerine katılıyorlar. Semineri başarıyla bitiren antrenörlerimiz önümüzdeki kasım ayında Dünya Yaş Grupları Şampiyonası sırasında yapılacak olan FIDE Kongresi'nin onayıyla FIDE Trainer (FIDE Çalıştırıcısı) ünvanı alacaklar. Kafilemiz, bugün Almanya Satranç Federasyonu'nu ziyaret etti. Özgür Solakoğlu, Almanya Satranç Federasyonu Finans Bölümü Başkanı Christian Greiser'e kasım ayında yapılacak olan Dünya Yaş Grupları Şampiyonası'nın afişini takdim etti ve Almanya Satranç Federasyonu'nun bu organizasyona davet etti.

Seminerle ilgili detayları, fotoğrafları ve kurs programını haberin devamında görebilirsiniz.

 

Seminere katılan antrenörlerimiz, Ata Seçer, Aydın Duman, Enis Bilyap, Faruk Keler, Serkan Köse, Hulusi Cihangir, M. Sabri Koçak, Necmettin Korkmaz, Ozan Çapan, Özgür Solakoğlu, Serkan Koç, Tarkan Küçümenler, Zeki Arı, ve Ziya Ahmedov'dur.

Seminerde dünyaca ünlü antrenör ve FIDE Antrenör Komitesi Başkanı GM Yuri Razuvaev ve GM Uwe Boensch'un verdikleri eğitimlerin yanı sıra Psikolog Dr.Marion Kauke de seminer de "Satranç Antrenörünün Psikolojik ve Pedagojik Yetkinliği" konulu bir eğitim verdi. Perşembe gününe kadar devam edecek programın sonunda bir de yıldırım turnuvası var ve cuma günü antrenörlerimiz yurda dönecekler.

Salı günü öğleden sonra şehri gezen antrenörlerimiz, programa uygun şekilde seminerlere katılıyorlar. Çarşamba (bugün) ise Almanya Satranç Federasyonu'nu ziyaret edecekler. Antrenörlerimizin yüksek düzeydeki motivasyonunda etkilenen GM Razuvaev bugüne kadar ki en motive olmuş, en ilgili ve uyumlu ekibe ders verdiğini belirtti.

Kurs Programı                    Fotoğraf Galerisi