Mobile menu

Dünya Okullar’da Sona Doğru

img 3433Yaş'ta dün oynanan yedinci turla birlikte artık geriye sadece bugün ve yarın oynanacak iki tur kalırken madalya şansları da yavaş yavaş şekilleniyor.

Kısaca oyuncularımızın son durumlarına göz atarsak en iddialı olduğumuz kategoride, 11 yaş kategorisinde, oyuncularımız zirvede yer almaya devam ediyor. Taha Özkan ve Efe Hakan Öztürk, bu tur maalesef Efe Metehan Yavuz'u yenen Perulu Flores ile birlikte 6 puanla 1-3. sıraları paylaşıyor ve bu kategoride iki madalya birden ülkemize getirme şansları çok yüksek. 13 yaşta da Enes Tanrıverdi fırtına gibi esiyor ve 6,5 puanla tek başına zirvede. En yakın rakipleri Batsuren 6, Ognean ve Tengis ise 5,5 puanda.

9 yaşta Yusuf Çağan Türkmen 5,5 puanda ve 6 puanla zirveyi paylaşan dört oyuncunun hemen ensesinde. 17 yaşta Batuhan Özen 4,5 puanda ve üçüncü Kazimov'un yarım puan gerisinde yer alıyor. Bu tur 5,5 puanla ikinci sırada yer alan IM Costachi'yi yenebilirse Batuhan da son tura podyum şansını büyük ölçüde artırmış olarak girecek.

11 yaş kızlarda Elif Keskin 5,5 puanla 2-4. sıraları paylaşıyor ve bu tur alacağı bir galibiyet madalyayı büyük oranda garantileyecek. Bütün turnuvayı üst masalarda götüren oyuncumuzun madalyaya yakın olduğunu düşünüyorum. 13 yaş kızlarda ise üçüncülüğü paylaşan Büşra Özbek sekizinci turda birinci sıradaki Kazak WFM Nurgali'den puan alabilirse madalya şansını sürdürecek. Keza 15 yaş kızlarda 4,5 puanlı Sude Hereklioğlu da son tura madalya şansıyla girebilmek için Moğol oyuncu Ulziikhishigjargal'ı yenmek zorunda.

Diğer kategorilerde de gerçekçi madalya şansları olmasa da son iki turda alacakları iki galibiyet oyuncularımızı üst sıralara taşıyacak ve turnuvayı güzel tamamlamalarını sağlayarak özgüvenlerini artıracak, dolayısıyla onlar için de kalan son iki tur son derece önemli.

TSİ 15.00'te başlayacak sekizinci turda bütün oyuncularımıza başarılar!

 

Haber: Tarık Selbes / Fotoğraflar: Zeynep Kurtoğlu

Şampiyona Sayfası - Chess-Result - FOTO GALERİ

 

7 sonuc

turr

esl8