Mobile menu

Merzifon Doğru Hamlede Buluştu

dscf2074İlk kez 2013 yılında Kocaeli'de başlayan ve daha sonra Ordu, Söke (Aydın), Bozkurt (Denizli) ve Burdur'da da gerçekleştirilen "Doğru Hamlede Buluşalım" projesi, Amasya'nın Merzifon ilçesinde de hayata geçti.

Bu yıl eğitim-öğretim hayatına başlayan 1000 ilkokul öğrencisine satranç takımı ve boyama kitabının dağıtıldığı projenin iş birliği protokolü, Merzifon Kaymakamı Dr. Ozan Balcı, Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay tarafından imzalandı.

Merzifon Sentetik Çim sahada, 28 Eylül 2016 tarihinde düzenlenen imza töreni programına Kaymakam Dr. Balcı, Belediye Başkanı Kargı ve TSF Başkanı Tulay'ın yanı sıra, Merzifon Garnizon Komutanı Plt. Hv. Tuğg. Rafet Dalkıran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, ilçe protokolü, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Dr. Ozan Balcı, öğrencilerin bu projeyle hayatta da doğru hamleler yapacakarını, sosyalleşeceklerini ve kazandırılan bu projelerle Merzifon'un bir bilim ve kültür ilçesi olacağını dile getirdi.

Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat ise öğrencilerin doğru düşünme becerilerini ve muhakeme yeteneğini geliştirecek, hayatlarında doğru hamlelerle doğru kararlar almalarını sağlayacak projenin tüm Merzifon ilçesine ve ülkemize hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Öğrencilerinin bedensel ve zihinsel gelişimine önem veren ve çocuklarımızın geleceğini sağlam temeller üzerinde inşa etme bilinciyle adımlar atan kurumlarımız ve yerel yöneticilerimiz olduğu sürece satrancın da ülke genelinde daha hızlı yayılacağını belirten TSF Başkanı Tulay, "Binlerce öğrencimizi satrançla tanıştırmak ve belki de onların hayatlarının yönünü değiştirecek çok doğru bir hamle yapmak üzere projemizi ülkemizin her noktasına yayacağız" ifadelerini kullandı. Tulay, projenin Merzifonlu öğrencilerle buluşmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Merzifon Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü usta öğreticilerinin düzenlediği konserle devam tören programında, proje paydaşlarının protokolü imzalamasının ardından 1000 adet satranç takımı büyük bir coşku ile öğrencilere dağıtıldı.

 

img 5848

img 5902

dscf2074