Değerli Dostlarım,

2014 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'ni 13 kulüpten 97'si unvanlı toplam 225 sporcunun katılımı ile Kocaeli'nde tamamladık. Avrupa'nın ve Dünyanın en güçlü satranç ligleri arasındaki yerini her geçen yıl sağlamlaştıran Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi sonunda şampiyon olan İTÜ Socar - K.N.I., lig ikincisi Hatay Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor Kulübü'nü ve lig üçüncüsü Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nü tebrik ediyor, süper ligde mücadele eden tüm kulüp ve sporcularımıza teşekkür ediyorum.

Attığımız önemli adımlardan biri de turnuvalara bulduğumuz sponsorluklar. Bu anlamda çok çalışıyor ve başarılı olduğumuza da inanıyorum.

Denizli Buldan Belediyesi ile imzaladığımız sponsorluk anlaşmasıyla, 01 - 15 Kasım 2014 tarihlerinde yapacağımız Türkiye Şampiyonası'nın ödül ve konaklama sponsoru olan ve şampiyonayı başarıyla gerçekleştirebilmemiz için bize her türlü olanağı sağlayan başta Buldan Belediye Başkanımız Mustafa Gülbay olmak üzere, bu sponsorlukta emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.

Bir diğer önemli gelişme de Hatay ilimizde gerçekleşti. Arsuz Belediyesi, Türkiye Hızlı ve Yıldırım Şampiyonası'nın ödül sponsoru oldu. 09 - 12 Ekim 2014 tarihlerinde organize edilecek şampiyonaya destekleri nedeniyle Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha'ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

90. yılını büyük bir gururla kutladığımız ana sponsorumuzTürkiye İş Bankası ile İş kulelerinde düzenlenen bir törende buluştuk.Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ve Genel Müdür Adnan Bali'nin ev sahipliğinde düzenlenen bu törene, 2014 yılında uluslararası turnuvalarda madalya alan yaşları 7 ila 17 arasında 28 genç satranç sporcumuz ve aileleri ile katıldık. Her geçen yıl hepimizce gözlemlenen uluslararası başarılarımızdaki artışta hiç şüphesiz bankamızın da desteği oldukça önemli. Türk satrancına kazandıracağımız nice şampiyonlar, kazanılmayı bekleyen nice turnuvalar bizleri bekliyor.

Hız kesmeden ancak düşünerek adım atmaya devam ediyor, bu adımları atarken il ziyaretlerimizi kesinlikle ihmal etmiyoruz. Yönetimdeki değerli arkadaşlarımla illerdeki faaliyetlere destek vermek ve satranç ailemizi dinlemek için il gezilerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

Son derece samimi ve verimli geçen Şırnak, Erzurum, İzmir, Manisa, Ankara il ziyaretlerimiz bunlardan yalnızca birkaç tanesi idi. Bir öğrenci kulübü olan Atatürk Üniversitesi Satranç Kulübü'nün davetlisi olarak "Türkiye'de Satrancın Gelişimi" konulu söyleşiye katılmak üzere değerli arkadaşlarım ile Erzurum'a gittik. Bu gezide bizleri güleryüzle misafir eden öğrenci kardeşlerimize, üniversite yönetimine ve tüm satranç dostlarına bu geziden duyduğumuz memnuniyeti iletmek istiyorum.

Biz yollardayken illerimizdeki önemli faaliyetler de başarıyla organize edildi. Takvimimizin en önemli açık turnuvalarından olan Keşan, İstanbul Açık, İzmir Açık ve 5. Uluslararası Gebze Belediyesi Kurtuluş Hamlesi turnuvalarına katılan sporculara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Son ziyaretimizi Soma'da gerçekleştirdik. 26 Eylül 2014 tarihinde ilçede yer alan tüm ilkokul ve ortaokullarda satranç sınıfı açarak herkesin bu sporla tanışmasını sağlamaya çalıştık. Yazın açılan antrenörlük kursları ile öğretmenlerimizin eğitim görerek belgelerini aldığı Soma'da yer alan toplam 45 okulun her birinde artık bir satranç sınıfı bulunuyor. Soma Kaymakamlığı ile bir işbirliği prokolüne imza attığımız gezimiz bizler için çok anlamlıydı. Türkiye İş Bankası'nın desteği ile açtığımız bu satranç sınıflarının orada yaşayan tüm çocuklarımıza ışık tutacağına yürekten inanıyorum.

Değerli Dostlarım,

2012 Genel Kurulunun onay verdiği Ana Statümüz, nihayet dün itibari ile resmi gazetede yayınlandı. Kasım ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planladığımız mali genel kurul hazırlıklarına başladığımız şu günlerde ayrıca yarışmalar prosedürü, ulusal takımlar prosedürü gibi birçok konuda düzenleme çalışmaları yaparken Disiplin talimatında da iletişim temelli suçlarla ilgili mücadelede ve sporcularımızın yurtdışı etkinliklerine katılım ve izin konularında da yeni düzenlemeler yaptık. Bu düzenlemelerle önümüzdeki dönem turnuvaların daha sağlıklı olacağına ve sporcularımızın daha rahat hareket edeceğine inanıyoruz.

Geride bıraktığımız iki yılın son derece yoğun ve verimli geçtiğine ve yönetimde olduğumuz bu zaman zarfında en çok huzur, barış, birlik ve beraberlik ilkesine önem verdiğimize inanmanızı istiyoruz. Amacımızın herkesi kazanmak olduğunu bilerek hareket ettik. Ailemizi dinlemeye, anlamaya ve çözüm üretmeye çalıştık. Bize göre en büyük başarımız ailemizin güvenini ve takdirini kazanmış olmaktır. Yaptığımız il gezilerinde, katıldığımız toplantı ve turnuvalarda sizlerden gelen mesajların bizleri daha da güçlendirdiğini ve çalışma azmimizi daha da kuvvetlendirdiğini ifade etmek istiyorum.

Bayramınızı en iyi dileklerimle kutluyor, herşeyin gönlünüzce olacağı bir bayram geçirmeniz dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Gülkız Tulay

Başkan

03.10.2014

İlgili içerikler

Turnuvalar ve organizasyonlarTüm haberler