Değerli dostlarım;
Türkiye Çocuk ve Yıldızlar Satranç Liglerinin ve Miller Oto Ticaret ve Sanayi A.Ş ile imzaladığımız sponsorluğun ardından geçen süre zarfında satranç adına yaşanan güzel haberler ve gelişmeler ile yeniden bir aradayız.
İlk kez 2006 yılında Ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası'nın desteği ile minik sporcularla tanışan Minikler Satranç Şenliği'ni her yıl büyük bir çoşku ile gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu zamana kadar İstanbul'da yapılan şenliği sporcularımızın ve velilerimizin yoğun ilgileri sebebiyle bu sene Ankara ve İzmir illerimizde de organize edeceğiz. Şenliğin amacı küçük yaş grubundaki çocuklarımıza satranç oynamanın keyfini yaşatmak, sevdirmek, oyunun kurallarını öğrenirken unutamayacakları bir gün yaşamalarını sağlamaktır. Bankamızın başlattığı ve gelenekselleşmiş bu şenliğin geleceğin satranç yıldızlarını ağırlamaya devam edeceğini ümit ediyor, tüm miniklerin gözlerinden öpüyorum.
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlediğimiz 2. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nı Azerbaycan, Bulgaristan, Kosova, Gürcistan, İran, Suriye, Karadağ, Ukrayna ve ülkemizden toplam 316 sporcu katılımıyla başlattık. Geçen yıl aramıza katılan ve uluslararası anlamda önemli turnuvalardan birisi haline gelecek bu turnuvanın gerçekleşmesini sağlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ve İl temsilcimiz Cemal Gürsel Toy'a teşekkürlerimizi iletiyoruz.
Bu sene ikincisini gerçekleştirdiğimiz Çeşme Açık Satranç Turnuvası'nda 8 ülkeden 196 sporcu mücadele ediyor. Çok geçmeden Dünyaca ünlü açık turnuvalar arasındaki yerini alacağına inandığımız bu turnuvaya destek sağlayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'a ve turnuvayı başarıyla organize eden Mehmet Sarısaç'a emekleri için teşekkür ediyorum.
AYDEM sponsorluğunda bugün Denizli'de başlayan AYDEM Açık Satranç Turnuvası'nda 11 ilden 123 sporcu mücadele ediyor. Bu sene ilk kez gerçekleştirilmekte olan bu uluslararası turnuvanın adından sıkça söz ettireceğine, zamanla seçkin turnuvalar arasındaki yerini alacağına inanıyoruz. Denizli'ye ve ülkemize bu turnuvayı kazandıran, emeği geçen herkesi kutluyorum.
Temsilcilikler Koordinasyon Kurulumuz ile birlikte organize ettiğimiz il temsilcileri toplantımızı bu yıl Erzurum, Kocaeli, İstanbul, Ankara, Konya, Adana, Diyarbakır, Antalya ve Giresun illerimizde kurul üyelerimizin ve il temsilcilerimizin katılımları ile gerçekleştirdik. Toplantıları gruplara bölmemizin nedeni il temsilcilerimizin birbirleriyle olan diyaloglarını kuvvetlendirmek, sorunlarını ve önerilerini yöneticilere daha sakin bir ortamda aktarmalarını sağlamaktı. Son derece verimli geçen toplantıların değerlendirmelerini en kısa sürede yaparak çözümlenmesi gereken tüm konuların üzerinde duracağız. Toplantılara katılarak aramızdaki iletişimin sağlamlaşmasını sağlayan tüm temsilcilerimize teşekkür ediyorum.
Ulusal sporcularımızdan Demre Kerigan 2013-2014 sezonunda Belçika Ligi maçlarında gösterdiği başarı sonucunda ikinci IM normunu aldı. Demre'yi kutluyor, en kısa sürede normlarını tamamlamasını bekliyoruz.
27 Mayıs 2009'da aramızdan ayrılan Türkiye Satranç Federasyonu Onursal Başkanı Kahraman Olgaç'ı Anma Satranç Turnuvası'na 7 ilimizden 60 sporcu katıldı. Kahraman hocamızı her yıl onu seven satranç sporcularının katılımıyla bir turnuvada anmak, bizler için onu hatırlamanın en güzel yollarından biri.
2014 Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası bu yıl 50 yaş üstü emektar ve 65 yaş üstü kıdemli emektar olmak üzere iki ayrı kategoride 8 ilden 27 sporcunun katılımıyla federasyon merkezinde gerçekleştirildi. Türkiye şampiyonasında daha fazla sayıda emektar sporcumuzu görmeyi umut ediyor, katılan tüm sporculara teşekkür ediyorum.
2014 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası Kavala, Yunanistan'da yarın başlıyor. Bugün Kavala'ya hareket eden kafilemizde yer alan tüm sporculara başarılar diliyor, gurur verici sonuçlarla eve dönmelerini bekliyorum.
Türkiye Satranç Birinci Ligi, Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası Final Yarışması ve Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'nda yer alacak tüm sporcu ve kulüplerimize şimdiden başarılar diliyorum.
İçten sevgilerimle
Gülkız Tulay
Başkan
16.06.2014



