Mobile menu

Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'ndan 3 Kupa, 6 Madalya Kazandık

 8jp12912022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası bugün düzenlenen kapanış töreninin ardından sona erdi. Toplamda 46 ülkeden 1000 sporcunun hamle yaptığı şampiyona 9 tur boyunca heyecanlı maçlara sahne olurken, ülkemiz adına sporcularımız 3 kupa ve toplamda 9 madalya kazandı. 10 yaş genel kategoride sporcumuz Baver Yılmaz şampiyon olurken, 14 yaş genelde IM Ediz Gürel ikinci, 8 yaş genel kategoride Ali Poyraz Uzdemir ise üçüncü oldu. Diğer madalya kazanan sporcularımız ise şu şekilde;

*14 Yaş Genel – FM Hasan Hüseyin Çelik- Dördüncü
*10 Yaş Genel – Murat Kutay Yardak – Dördüncü
*8 Yaş Kızlar – Beren Çetin – Beşinci
*10 Yaş Genel – Özgür Toprak Kurt – Altıncı
*10 Yaş Kızlar – Zeynep Duru Şahin – Altıncı
*14 Yaş Genel – FM Can Durak – Altıncı

Şampiyonanın kapanış törenine FIDE Başkanı Arkady Dvorkovich, ECU Başkanı Zurab Azmaiparashvili, ECU Yönetim Kurulu, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay ve Federasyon Yönetim Kurulumuz,  Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül, Bilim Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, sporcular, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

HAMLELER GÜZEL DOSTLUKLAR İÇİN YAPILDI

Kapanış töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkanımız Gülkız Tulay, "Sözlerime dün İstanbul'da yaşanan terör saldırısından dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anarak başlamak istiyorum ve üzüntülerimi bildiriyorum. Terörün her türlüsünü kınıyorum. Türkiye Satranç Federasyonu olarak Avrupa'nın en büyük satranç organizasyonuna ev sahipliği yaptık. Sporun birleştiren gücüyle 46 ülkeden binlerce sporcu ve katılımcıyı ağırladık. Bu tarz organizasyonlar ülkeler arasında kültürel ve sportif anlamda birleştirici bir köprü olma niteliğindedir. Tüm sporcuların güzel ülkemizden unutulmaz anılarla ayrılacağına inanıyorum. Yine inanıyorum ki, burada yapılan hamleler sadece satranç için değil güzel dostluklar için de yapıldı."

BU ORGANİZASYONLAR BİRLİKTE DAHA GÜZEL

"Ayrıca Avrupa Satranç Birliği Başkanı Sayın Zurab Azmaiparashvili'ye de hem organizasyonumuz hem de satrançtaki başarılarımızla ilgili yapmış olduğu güzel değerlendirmeler için çok teşekkür ediyorum. Dünya Satranç Federasyonu Başkanımız değerli çalışma arkadaşım Sayın Arkady Dvorkovich de bugün bizleri yalnız bırakmadı. Türkiye olarak sizi ağırlamaktan ve Avrupa'nın en büyük organizasyonunda beraber olmaktan mutluyuz. Satrançtaki bu başarılarımızda büyük katkıları olan Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, Ana Sponsorumuz Türkiye İş Bankası'na ve organizasyonda emeği geçen tüm ekibime teşekkür ediyorum. Daha güzel organizasyonlarda görüşmek üzere."

 

BÜYÜK ORGANİZASYONLARA ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

ECU Başkanı Zurap Azmaiparashvili ise, "Bir organizasyonun nasıl yapılması gerekiyorsa burada o yapıldı. Avrupa Satranç Birliği olarak bu kusuruz organizasyonu tüm dünyaya örnek göstermeliyiz. Şu anda duygularımı kelimelerle ifade edemiyorum. Sevgili dostum Gülkız Tulay nezdinde tüm Satranç Federasyonu ekibine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

FIDE Başkanı Arkady Dvorkovich sözlerine İstanbul'da yaşanan terör saldırısında dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza taziyelerini bildirerek yaralılara acil şifalar diledi. FIDE Başkanı Dvorkovich, " Çok güzel ve muhteşem bir organizasyon görüyorum. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı, değerli çalışma arkadaşım Gülkız Tulay nezdinde tüm ekbine teşekkür ediyorum. Bu organizasyon dünyada büyük organizasyonların nasıl yapılması gerektiğini gösteren önemli bir örnektir" ifadelerine yer verdi. 

Fotoğraf Galerisi 

Instagram  Facebook  Twitter 

 

 

 8jp1291
img 8229

img 8223FIDE Başkanı Arkady Dvorkovich- Başkanımız Gülkız Tulay- ECU Başkanı Zurab Azmaiparashvili

 

 8jp0947 8jp1072

10 Yaş Genel Kategori Şampiyon olan sporcumuz Baver Yılmaz, dördüncü olan sporcumuz Murat Kutay Yardak , altıncı olan sporcumuz Özgür Toprak Kurt

 8jp1077

img 8260

14 Yaş Genel Kategoride ikinci olan sporcumuz IM Ediz Gürel, dördüncü olan sporcumuz FM Hasan Hüseyin Çelik, altıncı olan sporcumuz FM Can Durak 

img 8232

8 Yaş genel kategoride üçüncü olan sporcumuz Ali Poyraz Uzdemir

img 8226

8 yaş kızlar kategorisinde beşinci olan sporcumuz Beren Çetin img 8242

10 yaş kızlar kategorisinde altıncı olan sporcumuz Zeynep Duru Şahin 

img 8265img 8268img 8269img 8270img 8272img 8283