1.Kademe Yardımcı Antrenörlük Uygulama Eğitimi Kursları Açılıyor

whatsapp image 2022-06-05 at 15.27.36

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Antrenör Eğitimi Yönetmeliği gereğince açılacak bu kurslara sadece, Gençlik ve Spor Bakanlığının açmış olduğu Temel Eğitim sınavına katılarak başarılı olanlar, Spor Bilimleri Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu olup Temel Eğitimden muaf olanlar başvuru yapabileceklerdir.

 

KURSİYERLERDE ARANAN ŞARTLAR

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Görevini yapmaya mani fiziki engeli bulunmamak.
  • Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş veya aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, fuhuş, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanımı, kullanımını kolaylaştırma, kullanmak için satın alma, kabul etme veya bulundurma, haksız mal edinme, şike ve teşvik primi suçlarından mahkûm olmamak.
  • En az on sekiz yaşını bitirmek şartıyla spor dalının özelliğine göre ilgili federasyon tarafından belirlenen yaş sınırlamasına uygun olmak.
  • 13/7/2019 tarihli ve 30830 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Spor Disiplin Yönetmeliği ile federasyonların disiplin veya ceza talimatlarına göre son üç yıl içinde olmak şartıyla bir defada altı aydan fazla veya toplamda bir yıldan fazla ceza almamış olmak.

KAYIT VE KABUL İŞLEMLERİ

  • Kurs başvuruları e-Devlet Kapısı/Spor Bilgi Sistemi Uygulaması üzerinden yapılacaktır. 

Kurs Başvuru adımları için Tıklayınız

  • Adaylar başvuru yapma ve ücret ödeme işlemini en geç belirtilen tarih ve saatte tamamlamalıdırlar.
  • Başvuru yapmak ve başvuruya ait ödemeyi yapmış olmak, ‘’Kursa Kabul’’anlamına gelmemektedir, belirlenen şartları sağlamayanların başvuruları kabul edilmeyecektir.
  • Lise mezunu olarak başvuru yapan(Mezuniyet tarihi sadece 2008 ve öncesi olanlar) ya da yurtdışı mezuniyeti olan katılımcılar belgelerinin 'noter onaylı aslı gibidir' suretini federasyona kargo ile göndermelidir. Aynı zamanda başvuru esnasında spor bilgi sistemine yüklemelidir.
  • Kursa katılmaya hak kazananlar, kurs kayıt bitim tarihinden itibaren iki iş günü içerisinde Eğitim Kurulu sayfamıza, Kurslar sekmesinde duyurulacaktır. 

KURS AÇILMASI PLANLANAN İLLER

*KONYA(Selçuklu) (İptal Edildi)

*AYDIN(Söke) (İptal Edildi)

*ANKARA(Altındağ) Kurs Kontenjanı 35 kişi ile sınırlıdır.

*SİVAS(Merkez) (İptal Edildi)

*TRABZON(Merkez) (İptal Edildi)

*SİİRT(Merkez) Kurs Kontenjanı 35 kişi ile sınırlıdır.

*İSTANBUL(Maltepe) Kurs Kontenjanı 35 kişi ile sınırlıdır.

Kurs Takvimi İçin  TIKLAYINIZ

Yeteri sayıda başvuru olması halinde (min. 20 kişi) takvimde belirtilen illerimizin dersleri 29 Haziran – 4 Temmuz 2022 tarihleri arasında belirtilen kurs merkezlerinde yüz yüze ortak olarak, sınavları ise 5 Temmuz 2022’de takvimde belirtilen saatlerde yine başvuru yapılan illerde yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Önemli: Spor Bilgi Sistemi üzerinden hangi ile kayıt yapıldıysa, o ilde sınava girilmesi zorunludur.

Kayıt Başlangıç Tarihi:  12 Haziran 2022 Pazar 10:00

Kayıt Bitiş Tarihi         :  22 Haziran 2022 Çarşamba 17:00 

KAYITLAR KESİNLİKLE UZATILMAYACAKTIR.

Ödeme yapılabilecek son tarih :  22 Haziran 2022 Çarşamba Saat :23.59

KURS ÜCRETİ ÖDEME

Önemli: Lütfen ödeme hakkındaki bilgileri dikkatli okuyunuz. 

Yeterli sayıda katılım olması durumunda 20 Haziran 2022 saat 10.00'dan itibaren Referans numaraları iletilecektir.

Referans numaralarınızı E-devlet- spor bilgi sistemi başvurularım bölümünden / mail adresinizden (spam olarak düşebilir lütfen kontrol ediniz) görebilirsiniz.

Kurs ödemeleri yalnızca İş Bankası aracılığı ile kabul edilmektedir. Ön kayıt işlemlerinizi tamamladığınızda e-postanıza gelen veya e-Devlet Kapısı / Spor Bilgi Sistemi Uygulaması üzerinden Başvurularım bölümünde yer alan Referans No ile 800 TL ödeme yapmalısınız. Havale /EFT Kabul edilmemektedir. İş Bankası internet şubesi kullanıyorsanız ya da Bankamatikten ödeme yapacaksanız; ‘’Ödemeler/Fatura/Anında Fatura Ödeme’’ adımlarını takip ederek Türkiye Satranç Federasyonu seçerek Referans Numaranız ile ödeme yapabilirsiniz. İş Bankası Şubelerinden ödeme yapacaksanız; Gişe Görevlisine ‘NAR – FATURA/KURUM BORÇ SORGULAMA ’ekranından Türkiye Satranç Federasyonu’na ait fatura ödemesi yapacağınızı belirterek, Referans Numaranız ile ödeme yapabilirsiniz.

Kayıt başvuru tarihleri yukarıda belirtilmiştir. Bu tarihten sonra başvuru yapılamayacaktır.

Kontenjanın sınırlı olması nedeniyle; Referans numaranız geldiğinde son günü beklemeden ödemenizi gerçekleştiriniz. Sistem onayı ödeme sonrasında verilebilmektedir. Bu sebeple belirtilen tarihe kadar işlemini yapmayanların kayıtları geçersiz olacaktır. Kursa herhangi bir sebeple katılamayacaksanız yalnızca kurs başvuru tarihleri içinde E-devlet – Başvurularım bölümünden başvurunuzu iptal edebilirsiniz. Aksi taktirde iade yapılamamaktadır.

Önemli: Kesinleşen kurs tarihinden sonra kursa katılmaktan vazgeçen kursiyerlere para iadesi yapılmayacaktır.

BÜTÜNLEME HAKKINDA

Ocak 2018 sonrasında 1. Kademe Yardımcı Antrenörlük Kursuna katılan ve bütünleme hakkı olan kursiyerlerimizin bütünleme başvuru formunu doldurarak imzalı şekilde Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine kurs kayıt bitim tarihinden önce iletmeleri gerekmektedir. 14 Aralık 2019 tarihinde yönetmeliğin değişmesi sebebiyle bu tarihten sonra kursa katılan ve başarısız olan kursiyerlerimiz bütünlemeye kaldığı dersin eğitimlerine katılması zorunludur. (Yönetmelik Madde-14-2b) Takvimden kontrol sağlayarak başarısız olduğunuz derse katılım sağlayabilirsiniz. Lütfen bütünlemeye kaldığınız ders bilgisini formda doğru olarak belirtiniz, aksi halde sorumluluk kursiyere ait olacaktır.

6 Temmuz 2018 – 14 Aralık 2019 tarihleri arasında kurs almış ve bütünlemeye kalmış kursiyerler eğer devamsızlıktan kalmamış ise derse katılım zorunluluğu olmaksızın formlarını tarafımıza kayıt tarihleri arasında mail ile ileterek bilgi verdikten sonra, sınav merkezinde kurs yöneticisine orijinal formu vererek sınava katılım sağlayabilecektir. 

BÜTÜNLEME FORMU(TIKLAYINIZ)