2021/2 Antrenör Temel Eğitim Başvuruları

2566987e-62a0-4a2d-b989-335ef716f114Antrenörlerin gelişimine katkı sağlamak ve çalışmalarına bilimin ışığı altında rehberlik etmek amacıyla hazırlanarak yürürlüğe giren Antrenör Eğitimi Yönetmeliğine göre Antrenör Eğitim Sistemi Temel (Teorik) ve Uygulama Eğitimi olarak 2 aşamadan oluşmaktadır.

Temel EÄŸitim uzaktan eÄŸitim modeli ile Anadolu Ãœniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında Sürekli EÄŸitim Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi bünyesinde yürütülmektedir. Antrenörlük mesleÄŸine adım atmak isteyenlerin ve mevcut antrenör belgesinin kademesini yükseltmek isteyenlerden muafiyet hakkı bulunmayanların Temel EÄŸitim baÅŸvuruları 20-31 Mayıs 2021 tarihleri arasında e-Devlet Kapısı-GSB-Spor Bilgi Sistemi Ã¼zerinden gerçekleÅŸtirilecektir.  Temel EÄŸitimde baÅŸarılı olan adaylar ilgili federasyonca açılacak olan uygulama eÄŸitimine katılacak olup uygulama eÄŸitimi ve sınavında baÅŸarılı olmaları halinde antrenör belgelerini alabileceklerdir.

 

Temel EÄŸitim Sisteminde uzaktan eÄŸitim modeli ile 5 farklı modülden (Spor ve SaÄŸlık Bilimleri, Antrenman ve Hareket Bilimleri, Spor Yönetimi, Sporda Öğrenme ve Öğretme  Sporda Psiko-Sosyal Alanlar) oluÅŸan 5 kitap, 5 antrenörlük kademesi için toplam 24 kitap hazırlanmıştır. Kitap hazırlama sürecinde Spor Bilimleri alanında eÄŸitim veren farklı üniversitelerden 121 akademisyen bölüm yazarı, 24 akademisyen kitap editörü 5 akademisyen ise baÅŸ editör olarak görev almıştır. Spor Bilimleri alanında hazırlanan bu 24 kitap ÅŸimdiye kadar hazırlanan en önemli referans kaynak niteliÄŸinde görülmektedir. Temel EÄŸitime katılacak adaylar her kademe için aynı modüllerden farklı kitap setinden yararlanacaklardır.  Temel EÄŸitimde uzmanlar tarafından hazırlanan kitapların yanı sıra yazılı,  iÅŸitsel ve görsel olarak tüm  e-öğrenme materyalleri adayların hizmetine sunulacaktır.

Temel eÄŸitim ve sınavından baÅŸarısız olarak bütünlemeye kalan adayların baÅŸarısız oldukları modüllerden, ilk kayıt tarihinden itibaren iki yıl içerisinde yapılacak sınavlara tekrar girebilme hakkı vardır. Temel eÄŸitim ve sınavlarından baÅŸarısız olan adaylar için Haziran ayı içerisinde e-Devlet Kapısı-GSB-Spor Bilgi Sistemi Ã¼zerinden bütünleme baÅŸvuruları alınacaktır. Bütünlemeye kalan adayların e-Kampüs sistemi içerisinde yer alan eÄŸitim materyallerine eriÅŸimi devam etmektedir.

2021/2 dönemi sınav tarihi olan 22 Ağustos 2021 tarihinde tüm adayların sınavları gerçekleştirilecektir.

8ff67da1-c967-4199-a57e-088c846f2007