Mobile menu

Avrupa Spor Haftası Turnuvası

avrspor toren2015 Avrupa Spor Haftası Satranç Turnuvası 12-13 Eylül 2015 tarihlerinde, Bahçelievler Engelliler Spor Salonunda yapıldı. Hem eğitim bilincine hem de sportif yaşam tarzına vurgu yapan ve bir Avrupa Birliği projesi olan Avrupa Spor Haftası Turnuvası, 12 meslek grubu ve 11 kulüp merkez takımının katılımıyla gerçekleşti. "Nokta Gıda" ve "Hayırlı Zaman Döner" gıda firmalarının yiyecek sponsoru olduğu turnuvada 2 gün boyunca her iki kategoride de son maça kadar şampiyonluğun el değiştirdiği çekişmeli maçlar yapıldı.

Meslekler kategorisinde ilk iki sırayı Satranç Antrenörleri ve İstanbul Barosu B takımı paylaştı. 4 eşitlik bozmanın da eşit sonuçlandığı kategoride yönergeye göre iki takımın sıralaması kura çekimi ile belirlendi. Kura çekimi sonucu birinci Satranç Antrenörleri, ikinci ise İstanbul Barosu B Takımı olarak sonuçlandı. Kategoride üçüncülüğü ise İstanbul Barosu A Takımı elde etti.

Kulüp merkezleri kategorisinde ise birinciliği eşitlik bozma puanıyla Dinamik Satranç Kulübü A Takımı, ikinciliği ise Beyin Sporları Akademisi A takımı kazandı. Kategoride üçüncülüğü ise Karagümrük Spor Kulübü A Takımı kazandı. Dinamik Satranç B takımı da üçüncülüğü eş puanla paylaştı.

Fotoğraflar ve turnuva sonuçları için tıklayınız.