Mobile menu

Gemerek Geleneksel Satranç Turnuvası

6Türkiye Satranç Federasyonu Sivas İl Temsilciliği, Yeniçubuk Spor Kulübü Derneği ve Gemerek İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İlçe Milli Eğitim Müdürü merhum Hasan KIZILŞAR anısına düzenlenen Geleneksel Satranç Turnuvası 7-8 Mart 2015 tarihlerinde Gemerek Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Gemerek'te ilk kez bu kadar geniş çaplı düzenlenen; Sivas'tan ve Şarkışla'dan toplam 4 hakemin görev aldığı turnuvada, Türkiye genelinden 122 sporcu, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde mücadele ettiler.

Turnuvanın ödül törenine, Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey, Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlçe Millî Eğitim Müdürü Yükselen Dursun ve Şube Müdürü Nevzat Bulut katılarak, öğrencilere madalyalarını ve hediyelerini takdim ettiler.

Dereceye giren ilkokul kategorisindeki sporculara madalyalarını ve ödüllerini veren Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey yaptığı açıklamada katılımın beklenenden fazla olmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Turnuvadaki emekleri dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Yükselen Dursun'a, Türkiye Satranç Federasyonuna ve hakemlerine, turnuvaya katılan öğrencilerimize, turnuvaya ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Turnuva sonunda kendi kategorilerinde birinci olanlara tablet, fotoğraf makinası, mp4 çalar verildi ve destek veren personellere, hakemlere ve sponsor firmalara Teşekkür Belgeleri takdim edildi.

Final Sıralaması

17