Mobile menu

Yalova'da Satranç Semineri

DSCN04122014-2015 Eğitim Öğretim yılında ders dışı satranç egzersiz çalışması yapacak öğretmenlere yönelik hizmet içi satranç semineri çalışması 30 antrenörün katılımı ile Yalova'da yapıldı.14 Eylül 2014 tarihinde Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen faaliyet Yalova Satranç İl Temsilcisi Nezir Uyrun başkanlığında düzenlendi. Faaliyette ayrıca Merkez İlçe Temsilcisi ve il hakem kurulu üyesi antrenör- hakem Erkan Şat, İl hakem kurulu sekreteri ve Termal İlçe temsilcisi, antrenör- hakem Ali Gürkan, Çiftlikköy İlçe Temsilcisi, antrenör-hakem Ayla Üstün, Altınova İlçe Temsilcisi Duygu Ayan,  Armutlu İlçe temsilcisi antrenör ve hakem Ahmet Keven, İl hakemi-antrenör Saniye Çelebi ile satranç sporcusu ve antrenörü Emre Mecit görev aldılar.

Seminer İl hakemi ve antrenör Saniye Çelebi'nin programı okumasıyla başladı. Türkiye Satranç Fedarasyonu'nun genel işleyişi, İl tertip kurullarının ve hakem kurullarının çalışması ile Yalova'da yürütülen satranç etkinliklerin altyapısı hakkındaki genel bilgilendirmeler Yalova Satranç İl Temsilcisi Nezir Uyrun tarafından yapıldı.

Bu genel bilgilendirmelerin ardından Merkez İlçe Temsilcisi Antrenör ve Hakem Erkan Şat Türkiye Satranç Fedarasyonu'nun okullarda egzersiz açan antrenörlerden beklentilerini ve lisans bilgi sisteminin işleyişi hakkında bilgi verdi. Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren ve değişen yeni fide kuralları hakkındaki bilgilendirmeler Termal İlçe Temsilcisi Antrenör ve Hakem Ali Gürkan tarafından verildi.

Seminerin üçüncü bölümünde satranç sporcusu ve antrenör Emre Mecit Chessbase programının kullanımı hakkında bilgi verdi. Seminerin son bölümünde seminere katılan antrenörler beklentilerini ve sorunlarını dile getirdiler.

Seminer Haziran ayında Yalova'da düzenlenen 2. Kademe antranörlük kursunda başarılı olan antrenörlerin belgelerinin verilmesi ile sona erdi. Başarılı antrenörlere belgelerini Yalova Satranç İl Temsilcisi takdim etti.

DSCN0455 300 x 225

r1 300 x 225