Mobile menu

Kocaeli'de Altın Çocuklar Satranç Turnuvası

01
Kocaeli'nin en geniş katılımlı olarak yapılan Altın Çocuklar Satranç İl Şampiyonası sona erdi.

Altın Çocuklar Satranç Turnuvasına, Rekor Katılım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün destekleriyle Altın Çocuklar Kulübü'nün sponsorluğunda yapılan "Altın çocuklar satranç il birinciliği" turnuvası, rekor katılımla gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl 290 satrançcının katıldığı turnuvaya, bu yıl 540 sporcu katıldı. Antikkapı'da düzenlenen etkinlikte küçük satrançlar, ustalıklarını konuşturdu.

02 altın cocuklar

BAŞLAMA HAMLESİ DOĞAN'DAN

Mental aritmetik, satranç, hızlı okuma, dikkat geliştirme gibi alanlarda eğitim veren Altın Çocuklar Kulübü'nün bu yıl Kocaeli Satranç il birinciliğine sponsor olmasıyla "Altın çocuklar satranç il birinciliği" adını alan turnuvaya, katılımın yoğun olması satranç tutkunlarını sevindirdi. Başlama hamlesini İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan yaparken, Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ve Altın Çocuklar Kurucusu Elif Baykal'da açılışta hazır bulundu. İki gün süren müsabakalar,12 ayrı farklı kategoride yapıldı.

03 altın cocuklar organızasyon

63.500 SATRANÇ TAKIMI DAĞITILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sporu tabana yayma amacıyla başlattığı ve her yıl ilköğretim 1'inci sınıf öğrencilerine dağıttığı 63.500 satranç seti nedeniyle Kocaeli'de çağ atlayan Satranç sporu, büyümeye de devam ediyor. Satranç setlerinin her eve girmesiyle birlikte, Kocaeli ve Türkiye'deki Satranç turnuvalarına da katılımlar giderek artıyor.

04

DEREECEYE GİREN SPORCULAR

Kocaeli'de ilk kez bu kadar yoğun bir katılımın gerçekleştiği İl şampiyonasında, 7 Yaş kızlarda Elif Sarıca, 7 Yaş Genelde Emir Efe, 8 Yaş Genelde Kerimcan Ay, 8 Yaş kızlarda Zeynep Çifti, 9 Yaş Genelde Alperen Sel, 9 Yaş kızlarda Kübra Nalci, 10 Yaş Genelde Can Baylav, 10 Yaş Kızlarda, Sude Zeynep Çıldır, 11 Yaş Genelde Berkcan Ergün, 11 Yaş kızlarda Ilgın İnce, 12 Yaş Genelde Bartu Tuncer, 12 Yaş kızlarda Nilay Kısacak birinci oldu.

05
ANTALYA'DA YAPILACAK

Müsabakalarda ilk üçe giren sporculara kupa, dört, beş ve altıncı olan sporculara da madalyaları Satranç Kocaeli İl temsilci Halil İbrahim Berzah, Antik Kapı Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kaya'ya, Altın Çocuklar Kurucusu Elif Baykal ve protokol yetkileri tarafından düzenlenen törenle verdi. Geçtiğimiz yıl dört sporcunun temsil ettiği, bu yıl ise on sporcunun katılacağı Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası 25-31 Ocak tarihlerinde Antalya'da yapılması planlanıyor.

06

07

08

11

12

14

15

16

17

ödül töreni 1

ödül töreni 2

ödül töreni 3

ödül töreni 4

ödül töreni 5