Mobile menu

Nevşehir Ahilik Haftası Turnuvası

ahilik
Nevşehir Barosu sponsorluğunda düzenlenen Ahilik Haftası Satranç Turnuvası Nevşehir, Kırşehir, Konya, Kayseri ve Aksaray'dan gelen sporcuların katılımıyla 8-9 Ekim 2013 akşamı gerçekleşti. Turnuvada 1. İlker Pazarcıoğlu, 2. Göktuğ Altun 3. Sefa Büyükkabadayı ve 4. Muzaffer Enes Sakarya olurken en centilmen sporcu ödülünü Esat Ökeer, en genç sporcu ödülünü Ahmet Utku Şimşek kazandı.

Ödül töreninde Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Meral Küçük bir zeka sporu olarak satrancın çocuklarda ve yetişkinlerde planlı hareket etme ve doğru karar verme yetkinliklerini geliştirdiğini belirterek , satrancın Nevşehir'de yaygınlaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Turnuva sponsoru Nevşehir Barosu Başkanı Av.Fahri Korucu da ödül töreninde yaptığı konuşmada Nevşehir'de bu eşsiz zeka sporunu desteklemeye devam edeceklerini ve turnuva sponsorluklarının süreceğini belirtti. Ayrıca baro bünyesinde kulüp faaliyetlerine de destek olacaklarının sözünü verdi.

Nevşehir Satranç İl Temsilcisi Ekrem Kürekli de Ahiliğin Anadolu'da bir esnaf dayanışma teşkilatı olduğunu ve halkın sanat ticaret ve ekonomi alanlarında yetişmelerini sağlayan onları hem ekonomik hem de ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alan düzenleme olduğunu belirttikten sonra, her sene Ahilik Haftası turnuvası düzenleyerek Anadolu'daki bu geleneğin anısını yaşatacaklarını belirtti. Ayrıca yaptığı konuşmada bu turnuvanın çevre illerdeki satrançseverleri de bir araya topladığını, Nevşehir'de bu vesileyle kulüp faaliyetlerine hız vereceklerini sözlerine ekledi.

ahiliki2

ahiliki3