Mobile menu

Fethiye 19 Mayıs Gençlik Kupası Satranç Şöleni Sona Erdi

DSC06848
"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" etkinlikleri çerçevesinde yapılan ve iki gün süren "Fethiye 19 Mayıs Gençlik Kupası Satranç Turnuvası", karşılaşmaların yapıldığı Vali Recai Güreli İlkokulu Müdürü Nadis Kısa'nın okul bahçesine hazırlattığı dev çadır sayesinde şenlik havasında geçti.

Fethiye ve çeşitli ilçelerden gelen sporcuların katıldığı turnuvada maçlar çok çekişmeli geçti. Altı kategoride 285 kişinin kayıt yaptırdığı ve 265 kişinin yarıştığı turnuva, Fethiye Vali Recai Güreli İlkokulu salonunda gerçekleştirildi. iki gün süren mücadele sonucunda sporcular derecedeki yerlerini belirlediler. İlçe Temsilcisi Osman Yavuz santranca olan ilginin her geçen gün arttığını ve 7-8-9 yaş grubunda çok yoğun bir başvuru olduğunu belirtti. "Fethiye'de satranca ilginin artması nedeniyle mevcut turnuva salonlarımız ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalmaktadır. İlgililerden bu konun çözümüne ilişkin yardım bekliyoruz" dedi.

DSC06848

Fethiye Vali Recai Güreli İlkokulu salonundaki ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin de katılarak bir konuşma yaptı. Buradaki törende sporculara madalyaları takdim edildi. Ardından Fethiye Şehir Stadyumunda, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın da katıldığı ödül töreninde, dereceye giren sporculara kupaları verildi.

Sevgi ve dostluğun ön planda olduğu maçların sonucu aşağıdaki gibi oldu:

AÇIK Kategorisi

1. OZAN TUNA YAKAR
2.FERAT CANER HAFIZOÄžLU
3.MERT NAZEDEN

11-12 YaÅŸ Grubu Kategorisi

1.EFE GÖNEN
2.YUNUS MERMER
3.MÃœGENAZ SAYIN

09-10 YaÅŸ Grubu Kategorisi

1.BATIKAN AYBEY AKIN
2.NAFÄ°Z EDÄ°Z Ä°LHAN
3.BENGÄ° HAFIZOÄžLU

08 YaÅŸ Grubu Kategorisi

1.EMÄ°RHAN AKYOL
2.MÄ°HRÄ°BAN HEKÄ°MOÄžLU
3.YASÄ°N BÃœLBÃœL

07 YaÅŸ Grubu Kategorisi

1.MUHAMMET EMİR GÖKSAL
2.YİĞİT EREN AKDENİZLİ
3.RECEP BÜYÜKÇEPEL

ilk üç dereceyi paylaştılar.

DSC06850

DSC06851

DSC06858

DSC06872