Mobile menu

Adana'da 23 Nisan Turnuvası

2
Türkiye Satranç Federasyonu Adana İl Temsilciliği'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı anısına Adana'da Kahraman Olgaç Satranç Merkezi'nde 19 – 28 Nisan 2013 tarihleri arasında 7 yaş ve altı, 8, 9, 10, 11 ve 12 yaş gruplarında kız ve erkek öğrenciler arasında düzenlediği Satranç Turnuvasında dereceye giren sporculara ödülleri törenle verildi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'ın, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz'ın, TSF Bölge ve İl Temsilcilikleri Koor. Kur. Başkanı Uğur Tülüce'nin ve Satranç Adana İl Temsilcisi Av. Veysel Tuncil'in hazır bulunduğu törende, çocukların heyecanı ve coşkusu görülmeye değerdi.

Törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz, "Bu görkemli ve coşkulu organizasyonun oluşumunda Türkiye Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Av. Veysel Tuncil başta olmak üzere, emek veren tüm spor adamlarımıza, sporcularımıza, kadirşinas Adanalı satrançseverlere çok teşekkür ederim. Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak bu tür organizasyonların sayıca artması kentimizin bir spor merkezi olması için canla başla çalışıyoruz. Bu vesileyle Ankara'dan gelerek bizleri onurlandıran sayın Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay hanıma şükranlarımı sunarım, tüm çocuklarımızın bayramını gönülden kutlar, gözlerinden öperim" dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ise yaptığı konuşmada, sporun birleştirici ve bütünleştirici yönüne dikkat çekerek satranç sporunun Türkiye'de lisanslı sporcu sayısı bakımından birinci sırada olduğunu, bu sayının her geçen gün katlanarak artmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Tulay, "Ulu Önder Atatürk'ün izinde emin adımlarla yürüyen çocuklarımızın bu kutlu bayramının satranç coşkusuyla kutlanmasına vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Satranç, her yaş grubundan insanın zihinsel gelişimine katkı sağlıyor, bu güzel organizosyonun oluşumunda katkılarından dolayı İl Temsilcimiz Sayın Veysel Tuncil'e, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Zihni Aldırmaz'a ve Çukurova Belediyesi Başkanı Sn. Yıldıray Arıkan'a teşekkürü bir borç bilirim" dedi.

Törende, her kategoride diğer ödülleri sırasıyla TSF Bölge ve İl Temsilcilikleri Koor. Kur. Başkanı Uğur Tülüce, İl Hakem Kurulu Asbaşkanı Yaşar Güngör, Turnuva Başhakemi Beycan Güngör, İl Düzenleme Kurulu Üyesi Ahmet Büyükpolat ve  Menderes Çoban takdim ettiler.

3