Mobile menu

Kilis'te Yaşar Aktürk Ödüllü Satranç Turnuvası

Sporcular 1
Kilis'li hayırsever İş Adamı İstanbul Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk adına düzenlenen satranç turnuvası minikler, küçükler, yıldızlar ve açık Kategori olmak üzere 4 kategoride 90 sporcunun katılımı 27-28 Nisan 2013 tarihileri arasında Kilis Satranç Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi. Turnuva öncesinde Satranç İl Temsilcisi Yalçın Gergeroğlu tarafından Kilis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı'na turnuva hakkında kısaca bilgi verildi. Daha sonra Spor İl Müdürü Arkaltı'nın sembolik açılış hamlesini yapması ile turnuva başladı.

Dört kategoride 90 sporcunun hamle yaptığı turnuvada dereceye giren sporcular madalya ve kupanın yanı sıra Yaşar Aktürk tarafından çeyrek altın ile ödüllendirildiler.

GHSİM Açılış Hamlesi 1

Turnuvanın ödül töreninde Yalçın Gergeroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı'ya satranç faaliyetlerine yapmış olduğu katkılardan dolayı federasyon başkanı adına plaket takdim etti.

Kilis'te satranç faaliyetlerine yer tahsisi yapan ve turnuvada çeşitli ödüller vererek sporcuların yetişmesinde önemli rol oynayan İstanbul-Kilis Vakfı Başkanı hayırsever İş Adamı Yaşar Aktürk'e de bu katkılarından dolayı federasyon başkanı adına plaket takdim etti.

Plaket 1

Ödül töreninde konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı, bu turnuvanın organize edilmesinde ve sorunsuz tamamlanmasında, ayrıca il satranç faaliyetlerinde özverili çalışmalarından dolayı Kilis İl Temsilcisi Yalçın Gergeroğlu'na tebriklerini iletti. "Satranç sporuna hem yer tahsisi yaparak hem de turnuvada çeşitli ödüller vererek sporun ve çocuklarımızın yanında ve her zaman destek olan Yaşar Aktürk'e teşekkür ederiz" dedi.

Turnuvada kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri Satranç İl Temsilcisi Yalçın Gergeroğlu, GAP Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi Müdürü Hülya Soydinç ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı tarafından verildi.

Dereceye Giren Sporcular;

Minikler Kategorisi Final Sıralama

1- Murtaza Demir 4 Puan Zeytçioğlu İlkokulu
2- Abidin Sağlamer 4 Puan Zeytçioğlu İlkokulu
3- Yusuf Demir 4 Puan Zeytçioğlu İlkokulu

Minikler Kategorisi Dereceye Giren sporcular

Küçükler Kategorisi Final Sıralama

1- İ.Halil Özaktaş 4½ Puan GAP Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi
2- M.Emir Can 4½ Puan GAP Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi
3- Yasin Aaktürk 4 Puan S.Demirel Ortaokulu

Küçükler Kategorisi Dereceye Giren sporcular

Yıldızlar Kategorisi Final Sıralama

1- Bahaittin Demirbaş 4½ Puan Kilis Anadolu Lisesi
2- Abdullah Demir 4½ Puan Özel Mehmet Döğme Koleji
3- Mehmet Patoğlu 4 Puan Zeytçioğlu İlköğretim Okulu

Yıldızlar Kategorisi Dereceye Giren sporcular

Açık Kategori Final Sıralama

1- M.Salih Özlük 4½ Puan Kilis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
2- Haydar Karabacak 4 Puan Kilis Anadolu Lisesi
3- Vedat Şahin 3½ Puan Kilis 7 Aralık Üniversitesi

Açık Kategori Dereceye Giren sporcular

GHSİM 4

GHSİM 6