Mobile menu

23 Nisan Turnuvası Malatya'da Sona Erdi

DSCF3711
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası tamamlandı. Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü Satranç Merkezi'nde yapılan turnuva Küçükler, Yıldızlar ve Açık Kategorilerinde yapıldı. 105 sporcunun katıldığı yarışmaya Malatya Belediyesi Kent Konseyi sponsor olarak destek verdi. Turnuvanın açılış programına Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü M. Sadi Fındıklı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım, Kent Konseyi Spor Çalışma Grubu Temsilcisi Kadir Yıldırım, Gençlik Spor Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, hakemler ve yarışmaya katılanların aileleri katıldı.

Turnuvaya katılanlara hitaben konuşan Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, sporcuların 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını kutladılar. Satrancın diğer spor oyunlarından farklı bir oyun olduğunu, bir taraftan stratejik, bir taraftan taktik, bir taraftan zekâ ve aklın yarışa girdiği bir spor dalı olduğunu söyleyerek, turnuvaya katılanları tebrik ettiler.

malatya 23nisan

Turnuva sonunda kategorilerinde dereceye giren sporcular şunlar oldu;

KÜÇÜKLER

Birinci Kaan SOYLU, ikinci Mehmet Emre KAYAGİL, üçüncü Şemsettin SONUÇ, dördüncü Hasan Toprak NAZLI, beşinci Emre Taylan DENİZ.

YILDIZLAR

Birinci Ahmet Hamza KAYA, ikinci Emrullah CANKURT, üçüncü Ahmet Bora BİCANSEN, dördüncü Doğukan YETGİN, beşinci Barış ALOĞLU.

AÇIK KATEGORİ

Birinci Ali Ekber DOĞAN, ikinci Abdullah ÖZBİLİCİ, üçüncü Cengiz ALICI, dördüncü Ünal DÖNMEZ, beşinci Feyzullah ÇİTİL.

DSCF3752

Turnuvanın ödül töreni Malatya Belediye Başkanı'nın makamında yapıldı. Dereceye giren sporcular ve ailelerinin katıldığı törende konuşan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, satrancın yaralarını anlatarak, sporcuları tebrik etti, satranç sporcularını ödüllendirmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Ayrıca, 9 – 15 Haziran 2013 tarihlerinde yapılacak olan Uluslararası Kayısı Festivali'nde de satranç ailesiyle birlikte olacaklarından dolayı duyduğu heyecanı açıkladı.

Yapılan konuşmanın ardından kategorilerinde birinci olanlar tablet bilgisayar, ikinciler mp3 çalar, üçüncüler flash bellek, dördüncüler ve beşinciler satranç takımı ile ödüllendirildiler.