Mobile menu

Hatay'da Önemli Ziyaretler

ANA SAYFA
Başta Hatay Satranç İl Temsilcisi Sultan Daban olmak üzere tüm kurul başkanları Hatay'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Hatay Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden satranç ailesi burada Cemiyet Başkanı Ahmet Yetişen tarafından karşılandı. Daban burada yaptığı konuşmada; "Hatay'da tüm ilçelerde satranç sporunu yaydıklarını, son beş yılda satranç ulusal takımına Hatay'dan 14 sporcu gönderildiğini, 22 Hataylı satranç sporcusunun Ulusal ve Uluslar arası yarışmalarda yer aldığını, halen 6'sı Ulusal olmak üzere toplamda 170 hakem ile birlikte satranç sporunu Hatay'ın en ücra köşesine kadar yaymak istediklerini" söyledi.

2. SIRA

Daban, 12-27 Eylül tarihleri arasında Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'nın Antakya'da yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Hatay basınından destek istedi.

Satranç ailesi daha sonra bu yıl yedincisi düzenlenen Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi Satranç Şampiyonası'nda dereceye girenlere verilecek ödül törenine katıldı. Daban burada yaptığı konuşmada da "Sporun Anası Satrançtır. Satranç insanların karar verme yeteneklerini geliştirdiği gibi Fair Play ruhununda en çok satranç sporunda yaşanabileceğini söyledi. Dereceye girenleri tebrik eden Daban Hatay'lı gençlerinde yarışabileceği Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'nın Eylül ayı içinde Antakya'da yapılacağı müjdesini de verdi.

Son olarak Hatay'ın Samandağ ilçesinde geçtiğimiz Pazar günü yapılan "23 Nisan Satranç Şampiyonası"ında verdiği destekten ötürü Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı makamında ziyaret edildi.

IMG 1307

IMG 1318

IMG 1343

IMG 1348

IMG 1300