Mobile menu

Fatih'in Hamlesi Satranç Turnuvası Afyon'da

fatihin hamlesiAfyon İli Başmakçı İlçesi satrançla buluşuyor. Afyon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Afyon Satranç İl Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenlediği "Fatih'in Hamlesi Satranç Turnuvası" 20 Nisan 2013 tarihinde Afyon - Başmakçı İlçesinde yapılacaktır.

Bilinen geçmişi milattan önce 1750- 1200 yılları arasına kadar dayanan; Hitit, Frigya ve Perslerin hüküm sürdüğü Başmakçıda ilk defa düzenlenecek olan Satranç Turnuvası tüm satranç severlerin katılımına açıktır.

Afyon İl Temsilcisi Alptuğ Akyıldız "Afyon'un ve birçok ilimizin satrançla ilgili en büyük sorunu, ilçelerimizle olan iletişim eksikliğinden kaynaklanmaktadır. İl merkezinde yapılan turnuvalara ilçelerden katılımın olmamasının ana sebebi sponsor ihtiyacının karşılanamaması ve aradaki mesafelerdir. Bu yüzden ilçelerimizde satrancın yaygınlaşması en büyük hedefimiz olmalı. Oyuncuların ayağına hizmet götürebilirsek, kaliteyi de dolaylı olarak artırmış oluruz. Amacımız doğrultusunda tüm ilçelerimizde bu tür organizasyonları düzenleyeceğiz. Başmakçı bu sorumluluğun ilk adımı, son adımı da olmayacak. Bu organizasyonda yardımlarını esirgemeyen başta Başmakçı Kaymakamlığı olmak üzere Başmakçı Belediyesi ve Fatih İlkokuluna TSF adına teşekkür ediyoruz. Ümit ediyorum ki hizmet kalitesi ve ödüller açısından diğer ilçelerimize yön verecek bir organizasyon olacak" ifadelerini kullandı.

Turnuva ödülleri ve ayrıntılı bilgi için www.afyon.tsf.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.